Βάλια Στεφανουδάκη: η Οικολογική Παρέμβαση και η οικολογία

Δημιουργήθηκε: .

Η οικολογία είναι μια έννοια που ο καθένας την αντιλαμβάνεται διαφορετικά. Άλλοι θεωρούν οικολογία την αγάπη για τα ζώα. Άλλοι ότι έχει να κάνει με την φύση και την ρύπανση του περιβάλλοντος.

Εγώ οικολογία θεωρώ τον σεβασμό σε ότι μας περιβάλει μιας και είναι μια αλυσίδα δικιά μας .Όλοι μας γυρίζουμε πάνω στον πλανήτη αυτόν και όλοι μας αλληλοεξαρτιόμαστε. Από το πιο μικρό μυρμήγκι μέχρι και τον άνθρωπο που θεωρητικά θεωρείτε το πιο εξελιγμένο είδος.

Η ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ θα προσπαθήσει να κρατήσει ενωμένη αυτήν  την αλυσίδα βοηθώντας σε όποιον τομέα μπορεί.
Ξεκινώντας από την φύση προσπαθώντας να σώσει τις παραλίες και τον φυσικό τους πλούτο, σταματώντας την αλόγιστη καταπάτηση τους, ενώ  σε συνδυασμό με την βοήθεια τετρακίνητων εθελοντών θα μπορέσει να οργανώσει κάποιες περιπολίες σε μέρη και παραλίες που δεν είναι εύκολη η πρόσβαση και να σταματήσει κάθε παρέμβαση.

Σύσταση ομάδας προστασίας θαλάσσιου πλούτου. Συνεργασία με την ομάδα Αρχιπέλαγος και ενημέρωση από αυτήν για την προστασία των θαλάσσιων θηλαστικών που υπάρχει στην περιοχή μας καθώς και των θαλάσσιων χελωνών, ο αριθμός τον οποίον μειώνετε δραματικά μιας και τον τελευταίο μόλις χρόνο, έχουν ξεβραστεί στις ακτές μας πάνω από 15 χελώνες νεκρές σκοτωμένες οι περισσότερες από αλιευτικές δραστηριότητες.

Προτάσεις στον εκάστοτε δήμο για δημιουργία κυνοκομείου για τα αδέσποτα ζώα της πόλης. Δωρεάν στειρώσεις για έλεγχο του μεγάλου αριθμού αδέσποτων που κυκλοφορούν στην πόλη και τα οποία κάποιοι ζωόφιλοι που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Κω αδυνατούνε πια να συντηρήσουν. Σίτιση το αδέσποτων ζώων που κάποιοι πολίτες μας  προσέχουν σε ελεγχόμενα μέρη για αποφυγή  τοποθέτησης δηλητηρίων από ασυνείδητους! Καθώς και τοποθέτηση microchip σε αυτά.

Σε συνεργασία με τον κυνηγητικό σύλλογο την προστασία σπάνιων ειδών πουλιών τα οποία υπάρχουν αλλά και περνάνε από την περιοχή μας καθώς και τον έλεγχο του κυνηγίου από τον ίδιο τον σύλλογο μιας και υπάρχουν κάποιοι που κυνηγούν ασυλλόγιστα και παράνομα.

Πιστεύω τέλος ακράδαντα ότι ο καθένας ξεχωριστά με όση αγάπη και ανθρωπιά έχει μέσα στην καρδιά του μπορεί να βοηθήσει το περιβάλλον και  να συμβάλει στην επιβίωση  του πλανήτη,  που θέλουμε δεν θέλουμε δεν ανήκει μόνο σε μας.!

Βάλια Στεφανουδάκη

 

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter