Λαϊκή Συνέλευση Αντιμάχειας

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Νέα

Την ξεκάθαρη θέση της Δημοτικής Αρχής για τον τρόπο συγκρότησης του νέου Δήμου, περιέγραψε στη Λαϊκή Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αντιμάχεια ο Δήμαρχος Κω, Κώστας Καΐσερλης.

Με αφορμή το θέμα της μεταφοράς των μαθητών επεσήμανε πως τα προβλήματα οφείλουν να λύνονται άμεσα, με απόλυτη νομιμότητα και διαφάνεια, διαφορετικά χρονίζουν και κάθε ένας μεταβιβάζει τις ευθύνες στον επόμενο. Η οργάνωση του νέου Δήμου οφείλει να ξεκινήσει από νέα αφετηρία, και τα προβλήματα που κληρονόμησε ως καθολικός διάδοχος των τριών Δήμων οφείλουν να αντιμετωπιστούν άμεσα.

Αναλύοντας την πρόταση της Δημοτικής Αρχής για τη δημιουργία ενιαίου συγκοινωνιακού φορέα, επεσήμανε την αξία των μεταφορών ως εργαλείο οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης για ολόκληρο το νησί, ξεκαθαρίζοντας και την πρόθεση διεκδίκησης όλων των απαιτούμενων αρμοδιοτήτων, οι οποίες θα επιτρέψουν στο Δήμο και στον υπό σύσταση φορέα να αντιπαρέλθει τον επαπειλούμενο εξωτερικό ανταγωνισμό.

Σε διευρυμένη σύσκεψη, που ακολούθησε τη συνέλευση, αποφασίστηκε ότι από αύριο (Δευτέρα) με ευθύνη του Δήμου, και ως ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες σύστασης του ενιαίου συγκοινωνιακού φορέα, οι μαθητές από το Μαστιχάρι και την Αντιμάχεια θα μετακινούνται από και προς το σχολείο τους με την απαιτούμενη ασφάλεια και χωρίς κανένα κόστος.

Παράλληλα η Δημοτική Αρχή με ευθύνη των Συμβουλίων των Δημοτικών Κοινοτήτων θα συνεχίσει να συνομιλεί απευθείας με τους πολίτες, καθ' όλη τη διάρκεια της θητείας της, ακολουθώντας το μοντέλο των επιτυχημένων λαϊκών συνελεύσεων που πραγματοποιήθηκαν ήδη σε Κέφαλο και Αντιμάχεια.

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter