Αηδόνης, Μαγκριώτης, Κεγκέρογλου, Ματζούφας στο 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Νέα

Δήμος Κω

Αγαπητοί Συμπατριώτες & Συμπατριώτισσες,

Όπως γνωρίζετε, η εφαρμογή του Ν.3852/2010 «Πρόγραμμα Καλλικράτης», ιδιαίτερα για τους νησιωτικούς Δήμους, αποτελεί μείζον διακύβευμα για την περαιτέρω ανάπτυξή τους

Η μεγάλη αλλαγή που επήλθε με την κατάργηση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και της μεταφοράς των αρμοδιοτήτων της στους νέους Δήμους, αναδεικνύει με τον πλέον εμφατικό τρόπο την ανάγκη αναδιοργάνωσης της λειτουργίας των Δήμων και της αποσαφήνισης του νέου αναπτυξιακού τους προσανατολισμού και ρόλου.

Μία από τις πρώτες ενέργειες του νέου Δημοτικού Συμβουλίου ήταν η ανάθεση στο Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Κω της ευθύνης επεξεργασίας προτάσεων για την ανάπτυξη νέων καινοτόμων δραστηριοτήτων της τοπικής οικονομίας με γνώμονα τη στήριξη των οικογενειακών επιχειρήσεων και την απασχόληση των νέων ανθρώπων, παράλληλα με τη μεταβίβαση της ευθύνης προετοιμασίας και συμμετοχής του Δήμου και των Νομικών του Προσώπων, στις υπό σύσταση ΕΠΕ στα πλαίσια του σχεδίου νόμου για την Κοινωνική Οικονομία.

Στην προσπάθειά του αυτή, το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Κω, σε συνεργασία με το Δήμο Κω και τους παραγωγικούς φορείς διοργανώνει στις 26 και 27 Φεβρουαρίου 2011 στο Ξενοδοχείο Kipriotis Panorama το 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο, με στόχο τα συμπεράσματά του να αποτελέσουν οδηγό για τη συγκρότηση του νέου οργανισμού του Δήμου και του αναπτυξιακού του προγράμματος.

Στο Συνέδριο, από την πλευρά της κυβέρνησης, θα μας τιμήσουν με την παρουσία τους και τις εισηγήσεις τους οι κάτωθι:

- Ο Υφυπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, επίσημος εκπρόσωπος της Κυβέρνησης

- Ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, κ. Γιάννης Μαγκριώτης

- Ο Υφυπουργός Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Χρήστος Αηδόνης

- Ο Ειδικός Γραμματέας ΣΔΙΤ, κ. Νίκος Ματζούφας, εκπρόσωπος του Υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη

Στην προσπάθειά μας αυτή, η παρουσία σας και η ενεργή συμμετοχή σας στις εργασίες του Συνεδρίου είναι ιδιαίτερα σημαντική.

Με εκτίμηση,

Ο Δήμαρχος Κω

Κώστας Καΐσερλης

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter