Από τη Συνέντευξη Τύπου του Δημάρχου Κω

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Νέα

Δήμος Κω

Κώστας Καΐσερλης, Δήμαρχος Κω :

«Εδώ και καιρό, πριν καν από την ανάληψη των καθηκόντων μας στην Δημαρχία έχουμε ξεκινήσει μια τεράστια προσπάθεια που προωθεί την ενότητα του λαού μας μέσω των συνεργατικών δράσεων και την θωράκιση της κοινωνίας μας στις δύσκολες εποχές που διερχόμαστε και στον σκληρό ανταγωνισμό που δεχόμαστε.

»Ένα από τα ουσιαστικά όπλα είναι η απόκτηση των γνώσεων για τις νέες συνθήκες και η επιμόρφωση των στελεχών της κοινωνίας και ιδίως των νέων ανθρώπων σε καινοτόμες συνεργατικές επιχειρηματικές δραστηριότητες.

»Από την Κυριακή ξεκινάμε τα επιμορφωτικά σεμινάρια με πρώτη παρουσία του κυρίου Γιάννη Νασιούλα, Διδάκτωρ του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου και του Περιφερειακού Διευθυντή της Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου Νίκου Ράπτη.

»Θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι αυτή η προσπάθεια για μας έχει πολιτικά και ιδεολογικά χαρακτηριστικά.

»Οι αλλαγές που επιχειρούμε στις σχέσεις εργασίας γνωρίζουμε ότι είναι μια δύσκολη υπόθεση και ότι θα υπάρξουν δυσκολίες, αντιστάσεις και αντιδράσεις.

»Η Δημοτική Αρχή και εγώ προσωπικά δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε, ούτε να καταθέσουμε τα όπλα.

»Αντίθετα με σοβαρότητα και ποιότητα θα προχωρήσουμε στην υποστήριξη με κάθε μέσο και κάθε τρόπο των πρωτοβουλιών δημιουργίας των επιχειρήσεων Κοινωνικής Οικονομίας και των Επιχειρηματικών Συνεργατικών Σχηματισμών που προωθεί η Κυβέρνηση και εμπεριέχουν τις ηθικές αξίες της εντιμότητας, της ειλικρίνειας, της κοινωνικής ευθύνης και της μέριμνας για τους άλλους.

»Καλώ τους νέους ανθρώπους που θέλουν να ελπίζουν για το μέλλον τους να συμμετάσχουν σ' αυτή την προσπάθεια. Να παρακολουθήσουν τα σεμινάρια επιμόρφωσης. Να αναπτύξουν συλλογικές πρωτοβουλίες μέσα στα πλαίσια των κανόνων της Κοινωνικής Οικονομίας όπως αυτοί προσδιορίζονται από το Διεθνές Γραφείο Εργασίας. Να ονειρευτούν και να δημιουργήσουν.

Ο Δήμος της Κω θα είναι δίπλα τους και συμπαραστάτης τους »

 

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter