Απόφαση της Δημοτικής Αρχής για άμεση αξιοποίηση των εγκαταστάσεων της ΑΒΙΚΩ και του Οινοποιείου

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Νέα

3

Την ξεκάθαρη απόφαση της Δημοτικής Αρχής για άμεση αξιοποίηση των εγκαταστάσεων της ΑΒΙΚΩ και του Οινοποιείου εξέφρασε σήμερα το πρωί, από το χώρο του Οινοποιείου, ο Δήμαρχος Κω, Κώστας Καΐσερλης.

Κλιμάκιο της Δημοτικής Αρχής με επικεφαλής το Δήμαρχο, και παρουσία δημοσιογράφων από τα τοπικά ΜΜΕ επισκέφθηκε σήμερα (25.07.2011) το Οινοποιείο επιβεβαιώνοντας την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο ιστορικής σπουδαιότητας αυτός χώρος.

1

Στις δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους ο Δήμαρχος ξεκαθάρισε πως από το Νοέμβριο ξεκινούν οι εργασίες συντήρησης των κτιριακών εγκαταστάσεων και παράλληλα εντάσσεται στη διαδικασία Διαβούλευσης που έχει ήδη ξεκινήσει με τους φορείς και τους πολίτες του νησιού για το τριετές Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου Κω, ο τρόπος αξιοποίησης μέσα από προτάσεις για επιμέρους δράσεις που θα μπορούσαν να φιλοξενηθούν σε αυτούς τους χώρους.

2

Η αξιοποίηση και προστασία, από εξωγενείς παράγοντες που την εποφθαλμιούν, της ανεκτίμητης αυτής περιουσίας του Δήμου μας θα αποτελέσει και κεντρικό θέμα σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

4

Η καταρχήν πρόταση της Δημοτικής Αρχής για την αξιοποίηση της ΑΒΙΚΩ και του Οινοποιείου προσανατολίζεται στη δημιουργία ενός πολυχώρου ο οποίος θα μπορεί να συνδυάζει πολιτιστικές και εμπορικές χρήσεις, ενταγμένες στα πλαίσια της κοινωνικής οικονομίας, έξω από τις λογικές του σκληρού ανταγωνισμού και του ασύδοτου κέρδους.

5

Με μια πρώτη εκτίμηση στους χώρους αυτούς θα μπορούσαν να δημιουργηθούν πάνω από 200 θέσεις εργασίας με στόχο την απασχόληση των νέων ανθρώπων του νησιού μας.

Παράλληλα, ο Δήμαρχος ζήτησε από τις υπηρεσίες του Δήμου να επιμεληθούν άμεσα την καθαριότητα του χώρου καθώς και την προστασία του αποκλείοντας τις διόδους πρόσβασης σε αυτόν.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter