Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Δημάρχου Κω με τους νέους που συμμετείχαν στα σεμινάρια κοινωνικής οικονομίας

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Νέα

1

Σε ένα αμφιθέατρο γεμάτο από ελπίδα, ζωντάνια και όρεξη για δουλειά πραγματοποιήθηκε χθες η συνάντηση του Δημάρχου Κω, Κώστα Καΐσερλη και των μελών του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Κω με τους νέους που συμμετείχαν στα σεμινάρια κοινωνικής οικονομίας καθώς και αρκετούς που ήρθαν να ενημερωθούν για την πρωτοπόρα αυτή πρωτοβουλία του Δήμου.

1

Ο Δήμαρχος ξεκίνησε την εισήγησή του από την ενημέρωση για το τριετές επιχειρησιακό πρόγραμμα του Δήμου Κω αναλύοντας τους άξονες της πολιτικής που θα ακολουθήσει η Δημοτική Αρχή τα επόμενα τρία χρόνια. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε σε πέντε άξονες δράσης που θα αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος για την αλλαγή που επιχειρείται σε όλα τα επίπεδα οργάνωσης και λειτουργίας της κοινωνίας μας.

1. Περιβάλλον: Ύδρευση, Αποχέτευση, Καθαριότητα, Ανακύκλωση, Εξοικονόμηση Ενέργειας

2. Αναζωογόνηση των Επιχειρήσεων: Αστικές Αναπλάσεις, Επιχειρηματικές Συνεργασίες

3. Νέες Παραγωγικές Δραστηριότητες: Παραγωγή τοπικών προϊόντων, Καινοτόμες Υπηρεσίες, Τυποποίηση Προβολή & Εμπορία

4. Αναπτυξιακά Έργα: Επέκταση Μαρίνας, Μόλος Κρουαζιερόπλοιων, Επέκταση Αεροδρομίου, Νέο Λιμάνι, Ανανεώσιμες πηγές Ενέργειας, Θαλάσσιες συγκοινωνίες, Χερσαίες συγκοινωνίες, Υποδομές δημοσίων Υπηρεσιών

5. Κοινωνική Αλληλεγγύη: Υγεία, Εκπαίδευση, Δομές Πρόνοιας

1

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος, αφού επεσήμανε για πολλοστή φορά πως η εμπλοκή του Δήμου δεν συνιστά με κανένα τρόπο κάποιο είδος εργασιακής σχέσης, εξήγησε πως το εγχείρημα των επιχειρήσεων κοινωνικής οικονομίας δεν είναι εύκολο και αυτοί που θα ασχοληθούν θα πρέπει να είναι απόλυτα αφοσιωμένοι στο στόχο τους.

Η δέσμευση της Δημοτικής Αρχής για την απασχόληση των νέων ανθρώπων του νησιού μας είναι δεδομένη, επεσήμανε ο Δήμαρχος, ανεξάρτητα του αν θα ψηφιστεί το σχετικό νομοσχέδιο από τη Βουλή.

Παράλληλα, από το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Κω, ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες των εντατικών συναντήσεων προετοιμασίας με τις ομάδες που είναι έτοιμες προς υλοποίηση από Σεπτέμβριο.

 

Ημέρα

Ώρα

Αίθουσα

Ομάδα

Δευτέρα 08/08

11 πμ

Δημ. Συμβουλίου

Χωροταξικού Σχεδιασμού

Δευτέρα 08/08

7 μμ

Δημ. Συμβουλίου

Βρεφοκόμων & Νηπιαγωγών

Τετάρτη 10/08

11 πμ

Δημ. Συμβουλίου

Ποιοτικού Ελέγχου

Τετάρτη 10/08

7 μμ

Δημ. Συμβουλίου

Δασών & Περιβάλλοντος

Τετάρτη 17/08

11 πμ

Δημ. Συμβουλίου

Κινηματογράφου

Τετάρτη 17/08

7 μμ

Δημ. Συμβουλίου

Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter