Συνάντηση Γ. Νικητιάδη και Ρ. Σπυρόπουλου με τον Δήμαρχο Κω

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Νέα

Ο Διοικητής του ΙΚΑ ενημέρωσε το Δήμαρχο για τη σύσταση του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Πολιτισμού & Τουρισμού, κ. Γιώργο Νικητιάδη και τον Διοικητή του ΙΚΑ, κ. Ροβέρτο Σπυρόπουλο είχε σήμερα (08.08.2011) ο Δήμαρχος Κω, Κώστας Καΐσερλης.

Ο Διοικητής του ΙΚΑ ενημέρωσε το Δήμαρχο για τη σύσταση του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας και των διαβεβαίωσε κατηγορηματικά, πως όσα γράφτηκαν για τη μεταφορά των υπηρεσιών του ΙΚΑ δεν έχουν καμία βάση.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος επεσήμανε στο Διοικητή του ΙΚΑ τις δυσκολίες που παρουσιάζονται στον τόπο μας, όπως και σε άλλους, λόγω της νησιοτικότητας και του ζήτησε να λάβει ιδιαίτερη μέριμνα στον υπό σύσταση Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας με γνώμονα την πληρέστερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, ιδιαίτερα σε μία εποχή όπου η οικονομική δυσπραγία παρά την εφήμερη θερινή ευημερία, δεν αφήνει ιδιαίτερα περιθώρια στους χιλιάδες χαμηλόμισθους ασφαλισμένους του ΙΚΑ.

Παράλληλα, ο Δήμαρχος ενημέρωσε τόσο τον Υφυπουργό όσο και τον Διοικητή του ΙΚΑ για τις πρωτοβουλίες του Δήμου Κω, που εντείνονται μέρα με τη μέρα, σε σχέση με την κοινωνική και οικονομική ανασυγκρότηση που επιχειρείται με στόχο τη στήριξη των οικογενειακών επιχειρήσεων, την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων μας και την δικαιότερη κατανομή του παραγόμενου εισοδήματος.

Ο Δήμαρχος επεσήμανε τη σημασία των Επιχειρήσεων Κοινωνικής Οικονομίας, οι οποίες αναδιατάσσουν το οικονομικό μοντέλο που κυριαρχεί τις τελευταίες δεκαετίες και δίνουν διέξοδο σε νέους ανθρώπους να επιχειρήσουν έξω από το πλαίσιο του σκληρού ανταγωνισμού που γνωρίζαμε έως σήμερα.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter