Δήμος Κω: κατατέθηκε το Τεχνικό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα για τα έτη 2012-2014

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Νέα

Δήμος Κω

Με ξεκάθαρο όραμα και ακλόνητη πολιτική βούληση για την εφαρμογή του, κατατέθηκε σήμερα το Τεχνικό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου Κω για τα έτη 2012-2014 στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο συνεδριάζει την Παρασκευή με κυρίαρχο θέμα τη συζήτηση και έγκριση της Α' φάσης (Στρατηγικό Σχέδιο) του Τριετούς Επιχειρησιακού Προγράμματος Δήμου Κω.

Η επεξεργασία και κατάρτιση του συγκεκριμένου σχεδίου αποτελεί μία πρωτόγνωρη και πρωτοπόρα διαδικασία για τα μέχρι τώρα δεδομένα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης η οποία υποστηρίχθηκε αποκλειστικά από τα στελέχη του Δήμου μας, γεγονός που επιβεβαιώνει τις θέσεις μας για τον ανεκμετάλλευτο επιστημονικό και ανθρώπινο πλούτο που διαθέτει ο Δήμος μας.

Το ξεκάθαρο όραμα της Δημοτικής Αρχής για την δικαιότερη αναδιανομή του παραγόμενου εισοδήματος εδράζεται στην ανάπτυξη πολιτικών και δράσεων από κοινού με τους πολίτες και την κοινωνία, οι οποίες συγκροτούν τέσσερις πυλώνες που αγκαλιάζουν ολόκληρο το φάσμα της κοινωνικής δραστηριότητας του τόπου μας.

Συγκεκριμένα:

Άξονας 1: Προετοιμασία και εξασφάλιση των προϋποθέσεων

Άξονας 2: Αναζωογόνηση επιχειρήσεων και αναβάθμιση περιοχών

Άξονας 3: Απασχόληση και επιχειρηματικές δραστηριότητες

Άξονας 4: Κοινωνική συνοχή και υπηρεσίες

Παράλληλα ξεκινάει από σήμερα και για τρεις εβδομάδες ο δεύτερος κύκλος διαβούλευσης με τη συμμετοχή ολόκληρης της κοινωνίας στη διαμόρφωση του τελικού σχεδίου του προγράμματος που θα ψηφιστεί στο τέλος Σεπτεμβρίου από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Οι πρωτόγνωρες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες που συνθέτουν τόσο την Ελληνική όσο και την Ευρωπαϊκή πραγματικότητα δεν επιτρέπουν σε κανένα μας να καιροσκοπεί με γνώμονα τα πρόσκαιρα πολιτικά οφέλη.

Στόχος μας είναι το συγκεκριμένο σχέδιο και η ξεκάθαρη πολιτική του στόχευση να τύχει μίας ευρύτατης αποδοχής από την κοινωνία και τους φορείς που την εκπροσωπούν μέσα από μία διαδικασία σύνεσης και σύνθεσης απόψεων με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον και όχι στο εφήμερο μικροπολιτικό παρόν.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter