Εγκρίθηκε μελέτη για την κατασκευή παιδικού σταθμού στο Ζηπάρι

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Νέα

Δήμος Κω

Παρουσία του Αντιδημάρχου κ. Θεοδόση Νικηταρά και του κ. Αντώνη Χατζαντώνη Διευθυντή των τεχνικών υπηρεσιών του τέως Δήμου Δικαίου, συζητήθηκε στη Σύρο και εγκρίθηκε ομόφωνα από τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου Δημοσίων Έργων Νοτίου Αιγαίου, η μελέτη για την κατασκευή παιδικού σταθμού στο Ζηπάρι δυναμικότητας 95 παιδιών, ηλικίας από 2.5 ετών, έως την εγγραφή τους στο Δημοτικό σχολείο.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 2.2 εκατ. ευρώ. Η λειτουργία του σταθμού προβλέπεται να είναι ολοήμερη, με παροχή φαγητού.

Με βάση την έγκριση αυτή και την ικανοποίηση του αιτήματος που υπέβαλε ο Δήμος Κω στις 26/05/2011 προς την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή, που είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση της διαθέσιμης δημόσιας δαπάνης από 652 χιλ ευρώ στα 2.2 εκ. ευρώ, δημιουργήθηκαν βάσιμες προϋποθέσεις για την ένταξη του παραπάνω έργου για χρηματοδότηση στο «Επιχειρησιακό πρόγραμμα Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013».

Για το λόγο αυτό, υποβλήθηκε αίτηση ένταξης από το Δήμο Κω στο χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα, στις 16-09-2011

Επίσης, εποικοδομητική συνάντηση με τη Διοίκηση του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων είχε ο κ. Θεοδόσης Νικηταράς, κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στην Αθήνα.

Συζητήθηκε η δυνατότητα χρηματοδότησης για την κατασκευή δύο ολοήμερων νηπιαγωγείων στις Δημοτικές Κοινότητες Αντιμάχειας και Πυλίου, και αποφασίστηκε να προχωρήσει η συνεργασία των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Κω με τις αντίστοιχες του Ο.Σ.Κ, προκειμένου να συνταχθούν οι απαραίτητες μελέτες. Ως στόχος τέθηκε η προοπτική δημοπράτησής τους σε διάστημα 6-8 μηνών.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter