Λάθη εντόπισε η ΠΟΜΙΔΑ στο ειδικό τέλος ακινήτων

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Νέα

*

Με κατεπείγουσα επιστολή της στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών η ΠΟΜΙΔΑ επισήμανε ότι είναι δέκτης καθημερινών εντονότατων διαμαρτυριών από όλη τη χώρα, σχετικά με την επιβολή του Ειδικού Τέλους επί των ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, που αφορούν όχι μόνον το δυσβάστακτο του σχετικού μέτρου, αλλά και πολλά επί μέρους προβλήματα υπερβολικών χρεώσεων παράλογων ποσών, για τα οποία η ΠΟΜΙΔΑ ζήτησε την καθιέρωση διαδικασίας άμεσης επίλυσής τους.

Πολλές χιλιάδες ιδιοκτήτες διαπίστωσαν ότι οι χρεώσεις του Τέλους στους λογαριασμούς της ΔΕΗ είναι απίστευτα διογκωμένες, για τους εξής κύριους λόγους:

1. Λανθασμένες αντικειμενικές τιμές ζώνης.

2. Λανθασμένοι συντελεστές παλαιότητας.

3. Λανθασμένες χρεώσεις βάσει «πλασματικών» τετραγωνικών μέτρων, που προκύπτουν από ειδικές κατά Δήμο αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων.

4. Διπλάσια πλασματικά τετραγωνικά στα εκτός σχεδίου κτίρια.

5. Επιβολή ειδικού τέλους σε ακάλυπτους χώρους που χρεώνονται με το ΤΑΠ στο λογαριασμό της ΔΕΗ.

6. Λανθασμένες χρεώσεις κοινόχρηστων χώρων πολυκατοικιών με ΤΑΠ, και συνεπώς και με Ειδικό Τέλος, ενώ ρητά απαλλάσσονται από το νόμο και από τα δύο.

7. Κοινόχρηστοι χώροι ξενοδοχειακών καταλυμάτων. Δεν υπάρχει διαδικασία υπολογισμού και αφαίρεσης του εμβαδού των κοινόχρηστων χώρων των κτιρίων αυτών, όπως ρητά προβλέπει ο νόμος.

Επίσης επισημάνθηκε η αδυναμία πληρωμής μόνον του ειδικού τέλους σε περίπτωση οφειλής ρεύματος από αποχωρήσαντα ενοικιαστή.

Διαβάστε περισσότερα: www.pomida.gr/

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter