«Take Care» από την Αστική Εταιρεία Πρόληψης "Ιπποκράτης"

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Νέα

 TAKE CARE - Strategies towards responsible alcohol consumption for adolescents in Europe

Όπως γνωρίζετε η Αστική Εταιρεία "Ιπποκράτης"/Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας εκπροσωπώντας τον ΟΚΑΝΑ, συμμετέχει μαζί με άλλες (10) δέκα χώρες στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα με τίτλο: "ΤΑΚΕ CARE-Strategies towards responsible alcohol consumption for adolescents in Europe", για το αλκοόλ.

Το πρόγραμμα "ΤΑΚΕ CARE" περιλαμβάνει πολυεπίπεδες δράσεις σε τέσσερεις ομάδες στόχους: νέους ηλικίας 12 έως 21 ετών, γονείς, ενήλικους υποστηρικτές (key persons) και λιανοπωλητές (retailers). Στόχο έχει την πρόληψη και υπεύθυνη κατανάλωση της χρήσης αλκοόλ. Βρισκόμαστε ήδη στα μέσα της πορείας του προγράμματος που υλοποιείται στην Κέφαλο και στην συνέχεια θα επεκταθεί και στο υπόλοιπο νησί.

Σας ενημερώνουμε ότι στα πλαίσια εφαρμογής του προγράμματος, ολοκληρώθηκε με επιτυχία το διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο των ενήλικων υποστηρικτών (key persons) στην Κέφαλο, το οποίο είχε βιωματικό χαρακτήρα και συμμετείχαν 13 άτομα από την τοπική κοινωνία που έρχονται σε επαφή με νέους και τους επηρεάζουν.

Στόχοι του σεμιναρίου ήταν η γνωριμία:

-Με θέματα που αφορούν τις εξαρτήσεις, τις ουσίες, τα χαρακτηριστικά των εφήβων και

-Τις βασικές αρχές των τεχνικών συνομιλίας, εφαρμόζοντας το "πνεύμα" της κινητοποιητικής συνέντευξης.

Επίσης το Κέντρο Πρόληψης είχε την τιμή και την χαρά να φιλοξενεί στο νησί μας από 09-13 Ιανουαρίου 2012 την κα Nadja Wirth, Υπεύθυνη Συντονισμού του Ευρωπαϊκού Προγράμματος TAKE CARE και την κα Νίκη Γεωργαλά, Προϊσταμένη του Τμήματος Εφαρμογών Πρόληψης του Ο.ΚΑ.ΝΑ.

Σκοπός της επίσκεψης τους που ολοκληρώθηκε με επιτυχία, ήταν η ενημέρωση και η εποπτεία για την πορεία υλοποίησης των δράσεων που εφαρμόζονται από τα Επιστημονικά Στελέχη του Κέντρου Πρόληψης στα πλαίσια του προγράμματος, όπως επίσης ο προγραμματισμός και η οργάνωση της 4ης Συνάντησης Εργασίας των Δέκα Ευρωπαϊκών χωρών που θα φιλοξενηθεί στο νησί μας από 27 έως 31 Αυγούστου 2012.

Τέλος για το επόμενο διάστημα προγραμματίζεται και σχεδιάζεται στα πλαίσια του προγράμματος η υλοποίηση δράσεων που θα αφορούν τις ομάδες στόχους των γονέων και των λιανοπωλητών.

Aπό τη Γραμματεία

Της Αστικής Εταιρείας "Ιπποκράτης"/

Kέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων &

Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter