Συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου Κω με τους συμβούλους του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Νέα

 1

Πραγματοποιήθηκε χθες η δεύτερη συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου Κω με τους συμβούλους του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου παρουσία και των Προέδρων του Δημοτικού Συμβουλίου, του ΔΛΤ και της ΔΕΥΑΚ.

Με τον τρόπο αυτό συστηματοποιείται και καθιερώνεται η συνεργασία του Δήμου μας με τους επαγγελματικούς φορείς του νησιού μας, καθώς όπως αποφασίστηκε η συνάντηση αυτή θα λαμβάνει χώρα μία φορά τουλάχιστον τον μήνα.

2

Ο Δήμαρχος Κω, Κώστας Καΐσερλης στην τοποθέτησή του επεσήμανε την αναγκαιότητα αυτής της συνεργασίας και ξεκαθάρισε την πάγια θέση της Δημοτικής Αρχής πως ο ρόλος του Δήμου είναι πρώτιστα ανταποδοτικός και όχι εισπρακτικός.

Παράλληλα, έθεσε το περίγραμμα της πρώτης φάσης της συνεργασίας Δήμου και Επιμελητηρίου που αφορά την εμπεριστατωμένη, με τη συμμετοχή και εξειδικευμένων επιστημόνων, καταγραφή και ιεράρχηση των προβλημάτων όλων των παραγωγικών κλάδων καθώς και τη δημιουργία σύγχρονων δομών ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας.

Επίσης καθορίστηκαν οι ομάδες εργασίας που θα εισηγηθούν και εν συνεχεία θα εφαρμόσουν την κοινή στρατηγική Δήμου και Επαγγελματιών σε δύο νευραλγικούς τομείς της οικονομίας και της ανάπτυξης.

Συγκεκριμένα η πρώτη ομάδα εργασίας θα αναλάβει τον συντονισμό των δράσεων με στόχο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διάχυση των πόρων του Δήμου από έργα και προμήθειες στην τοπική οικονομία, ειδικότερα δε για τα έργα ύψους 54 εκ. Ευρώ της ΔΕΥΑΚ που θα εκτελεστούν το αμέσως επόμενο διάστημα.

Η δεύτερη ομάδα εργασίας, που θα είναι και το αντικείμενο της επόμενης συνάντησης, αναλαμβάνει τον συντονισμό των δράσεων που αφορούν την τουριστική ανάπτυξη του νησιού και την αναζωογόνηση των οικογενειακών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται ευρύτερα στον κλάδο.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΩ

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter