Δήμος Κω: για την πυρκαγιά στην Καρδάμαινα

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Νέα

Δήμος Κω

Ο Δήμος Κω ευχαριστεί όλους όσοι με θάρρος, ανιδιοτέλεια και κίνδυνο της ζωής τους συνέβαλαν τα μέγιστα στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Καρδάμαινα (Πυροσβεστική Υπηρεσία, Εθελοντικές Ομάδες, Στρατό, Εργαζόμενους του Δήμου Κω, υπαλλήλους των παρακείμενων ξενοδοχείων, απλούς πολίτες).

Όσο για τον επιλεκτικά προσδιοριζόμενο «Καρδαμιώτη» κ. Κυρίτση είναι προφανές ότι προτίμησε να μείνει τις κρίσιμες εκείνες ώρες μακριά από τις εστίες της φωτιάς, σε θερμοκρασία δωματίου με κλιματισμούς και ανέσεις, προκειμένου να προετοιμάσει την επικοινωνιακή του αντεπίθεση. Αυτή ήταν από ότι φάνηκε η προτεραιότητα του.

Δεν είναι η πρώτη φορά άλλωστε. Το ίδιο ακριβώς έπραξε και τον Ιανουάριο του 2011, όταν προτίμησε να εξαφανιστεί τελείως, και να μείνει μακριά από τους συμπολίτες μας που έβλεπαν να καταστρέφονται οι περιουσίες τους από τις πλημμύρες εκείνων των ημερών.

Σήμερα δεν δικαιούται να μιλά, γιατί δεν ήταν παρών στην κατάσβεση της πυρκαγιάς. Γιατί δεν γνωρίζει πως διατάχθηκαν οι δυνάμεις όλων των εμπλεκόμενων για να αντιμετωπίσουν την πύρινη λαίλαπα. Γιατί δεν γνωρίζει ότι σύσσωμη η δύναμη του Δήμου μας έδωσε με αυταπάρνηση από την πρώτη στιγμή τη μεγάλη μάχη για την κατάσβεση της.

Δεν δικαιούται να μιλά γιατί γνωρίζει, αλλά αποκρύπτει επιμελώς, πόσο αντίξοες ήταν οι συνθήκες. Αποκρύπτει ότι δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο προσπαθούσαν ανεπιτυχώς επί μακρόν λόγω των θυελλωδών ανέμων, να πάρουν μέρος στην κατάσβεση.

Θυσιάζει τα πάντα και τους πάντες στο βωμό του πολιτικού κέρδους έστω και αν αυτό είναι εφήμερο. Έτσι έκανε όλα αυτά τα χρόνια. Απόλυτα προβλέψιμος, προβλέψιμες και οι κινήσεις του.

Όσο για τις δήθεν καθυστερήσεις στην αποκατάσταση των πρώην σκουπιδότοπων προφανώς ο κ. Κυρίτσης μας καλεί να απολογηθούμε γιατί εμείς εντάξαμε και όχι αυτός στο ΕΣΠΑ με 1.5 εκ ευρώ την αποκατάσταση των πρώην σκουπιδότοπων Καρδάμαινας, και Πυλίου. Και αυτό το καταφέραμε, επιλύοντας εκκρεμότητες χρόνων με τις όμορες απαλλοτριωθείσες ιδιοκτησίες.

Δυστυχώς, η φτηνή πολιτική εκμετάλλευση γεγονότων, στοιχείο μιας καταδικασμένης πρακτικής του παρελθόντος, ακολουθείται πιστά από τον θερμό θιασώτη της, κ Γιώργο Κυρίτση.

Η Δημοτική Αρχή, δεν τον ακολουθεί στον πολιτικό του κατήφορο.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΩ

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter