Επιστολή Ιωάννας Ρούφα για Χρηματοδότηση Προνοιακών Δομών

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Νέα

Δήμος Κω

Προς:
Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Βρούτση Ιωάννη

Κοινοποίηση:
Όπως πίνακα αποδεκτών

Θέμα: «Χρηματοδότηση προνοιακών δομών Δήμου Κω για την περίοδο 2011-2013»

Κύριε Υπουργέ,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Κω συμμετείχε στην αριθμό πρωτοκόλλου 757/24-05-2011 πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υλοποίηση πράξεων στο πλαίσιο της Δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» με επιτυχή τη διετή ένταξη των Δομών:

• «Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με ειδικές Ανάγκες Κω (Κ.Δ.Α.Π. Μ.Ε.Α. Κω), εξασφαλίζοντας τη δωρεάν φοίτηση 15 παιδιών,

• «Παιδικός Σταθμός Πυλίου», εξασφαλίζοντας τη δωρεάν φοίτηση 40 παιδιών
για την περίοδο 2011-2013 (κατατέθηκαν εγγυητικές επιστολές συμμετοχής για ολόκληρη την περίοδο 2011-2013 και σύμφωνα με την αρχική έγκριση θέσεων).
Ωστόσο, με την αριθ. πρωτοκ. 1034/19-06-2012 νέα πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την περίοδο 2012-2013, προκύπτουν τα εξής για τις παραπάνω Δομές:
• Κ.Δ.Α.Π. Μ.Ε.Α. Κω: με εξασφαλισμένη τη δωρεάν φοίτηση των 15 παιδιών με ειδικές ανάγκες ολοκληρώνει τις διαδικασίες ένταξης έχοντας στους οριστικούς πίνακες της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. μόνο 8 θέσεις ωφελούμενων και τις υπόλοιπες αιτήσεις αυθαίρετα χαρακτηριζόμενες ως επιλαχούσες αλλά όχι εκτός προγράμματος.
• Παιδικός Σταθμός Πυλίου: με εξασφαλισμένη τη δωρεάν φοίτηση των 40 προνηπίων ολοκληρώνει τις διαδικασίες ένταξης έχοντας στους οριστικούς πίνακες της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. μόνο 2 θέσεις ωφελούμενων και τις υπόλοιπες αιτήσεις αυθαίρετα χαρακτηριζόμενες ως επιλαχούσες αλλά όχι εκτός προγράμματος.

Η περιορισμένη χρηματοδότηση (για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου μόλις 805.800 € για την περίοδο 2012-2013) τέτοιων εξαιρετικά σημαντικών για τις τοπικές κοινωνίες δράσεων οδηγεί σε ευρύτερο κοινωνικό αποκλεισμό και απομάκρυνση από το στόχο της κοινωνικής συνοχής. Ιδιαίτερα δε, σε τόσο κρίσιμες για την Ελλάδα ιστορικές στιγμές η ενδυνάμωση των κοινωνικών πολιτικών σε κεντρικό επίπεδο διασφαλίζει την κοινωνική ισορροπία και αποτρέπει κοινωνικές αναταραχές σε όλη την Ελλάδα. Η στήριξη δε της γυναίκειας επιχειρηματικότητας, της εργασίας γονέων και ειδικευμένου προσωπικού σε τέτοιες δομές, της μείωσης της ανεργίας, που η Δράση έχει ως στρατηγικούς στόχους, αποτελεί ασφαλιστική δικλείδα κοινωνικής προστασίας τόσο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση όσο και για τις τοπικές κοινωνίες.

Κύριε Υπουργέ,

Εκτιμούμε βαθύτατα το πολιτικό σας ενδιαφέρον και την κοινωνικής σας ευαισθησία, όπως αυτά διαπιστώθηκαν από την επικοινωνία μας, καθώς και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζετε σε ένα τόσο νευραλγικό Υπουργείο. Παρακαλούμε να μεριμνήσετε άμεσα για τα παρακάτω ζωτικής σημασίας θέματα, εξασφαλίζοντας την απρόσκοπτη λειτουργία των προνοιακών αυτών Δομών:

• Να καταβληθεί άμεσα η 3η και 4η δόση της περιόδου 2011-2012 από την Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε., καθώς τα προγράμματα έχουν ήδη υλοποιηθεί ( έχουν υπογραφθεί συμβάσεις με συγκεκριμένα ποσά).
• Να εξασφαλιστεί το σύνολο της χρηματοδότησης για την τρέχουσα περίοδο 2012-2013
• Να επαναπροσδιοριστούν τα κριτήρια, προκειμένου να ανατραπεί ο αποκλεισμός της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου από ευρωπαϊκούς πόρους, που αφορούν στη χρηματοδότηση κοινωνικών και άλλων αναπτυξιακών Δομών για την περίοδο 2014-2020 (Το υψηλό Α.Ε.Π., που επικαλούνται τα αρμόδια όργανα της Ε.Ε. είναι επίπλαστο, καθώς αυτό δεν αφορά τη συντριπτική πλειοψηφία της τοπικής κοινωνίας. Τα στοιχεία, που προκύπτουν από την Τοπική Υπηρεσία Ο.Α.Ε.Δ. για τον αριθμό των ανέργων είναι συγκλονιστικά.).

Ευελπιστούμε στην άμεση επίλυση των παραπάνω ζητημάτων,
Είμαστε στη διάθεσή σας,
Με τιμή,
Η Αντιδήμαρχος
Κοινωνικής Πολιτικής
και Πολιτικών Ισότητας Φύλων
Δήμου Κω
ΡΟΥΦΑ ΙΩΑΝΝΑ

Πίνακας αποδεκτών:

Βασίλης Υψηλάντης, Βουλευτής Δωδεκανήσου
Δημήτρης Κρεμαστινός, Βουλευτής Δωδεκανήσου
Μάνος Κόνσολας, Βουλευτής Δωδεκανήσου
Μίκα Ιατρίδη, Βουλευτής Δωδεκανήσου
Έψιμος Στέργος, Περιφερειακός Σύμβουλος Ενότητας Κω
Κυπραίου Μαρία, Περιφερειακή Σύμβουλος Ενότητας Κω
Καμπανής Ιωάννης, Περιφερειακός Σύμβουλος Ενότητας Κω
Σβύνου Ειρήνη, Περιφερειακή Σύμβουλος Ενότητας Κω
Βαρκάς Θεοδόσιος, Περιφερειακός Σύμβουλος Ενότητας Κω
Τοπικά Μ.Μ.Ε.

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter