Δήμος Κω: αιτία σύγκρουσης η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Νέα

Δήμος Κω

Αιτία κάθετης σύγκρουσης για τη Δημοτική Αρχή η καταρχήν απόφαση της Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων, για την ιδιωτικοποίηση μεταξύ των άλλων και του λιμένα Κω.

Η πρόσφατη απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων για το «δικαίωμα παραχώρησης σε τρίτους κάθε δικαιώματος χρήσης, διοίκησης, και διαχείρισης 23 λιμένων», μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται και το λιμάνι της Κω, αποτελεί για τη Δημοτική Αρχή «κόκκινη γραμμή».

Εξ Αρχής δηλώνουμε ότι κάθε προσπάθεια ξεπουλήματος θα είναι για μας αιτία ισχυρής σύγκρουσης.

Είναι αδιανόητο το ότι με το πρόσχημα της εξεύρεσης πόρων, ξεπουλιέται ο Δημόσιος πλούτος έναντι πολλές φορές, «πινακίου φακής».

Είναι τουλάχιστον ύποπτο, καίριου χαρακτήρα τοπικές υποδομές, όπως είναι τα λιμάνια μας να περνούν στα χέρια ιδιωτών, θέτοντας ουσιαστικά σε καθεστώς «ομηρίας και εξάρτησης» τις τοπικές κοινωνίες.

Όταν στην Ευρώπη βλέπουμε ότι σε στρατηγικού χαρακτήρα λιμάνια, τα τοπικά κρατίδια, η τοπική αυτοδιοίκηση, τα επιμελητήρια και οι φορείς ασκούν το έλεγχο και τη διοίκηση, στην Ελλάδα επιλέγεται μια άλλη πολιτική, αυτή της «οριζόντιας σάρωσης» χωρίς κριτήρια, χωρίς αξιολόγηση, χωρίς ιεράρχηση.

Η εκτελεστική επιτροπή του Δήμου Κω, σε έκτακτη συνεδρίασή της χθες 13 Αυγούστου 2012, αποφάσισε ομόφωνα να φέρει το θέμα αυτό σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την επόμενη εβδομάδα.

Αποφάσισε ακόμα να καλέσει το επιμελητήριο και τους φορείς σε έκτακτη κοινή συνεδρίαση πριν τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για τη λήψη απόφασης με σκοπό την από κοινού αντιμετώπιση αυτού του τόσο σοβαρού ζητήματος .

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΩ

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter