Ενέργειες για τη διάσωση - ανάδειξη του πευκοδάσους της Τσουκαλαριάς

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Νέα

Δήμος Κω

Με απόλυτη συνέπεια στις δεσμεύσεις της έναντι των πολιτών σχετικά με την προστασία, ανάδειξη και αξιοποίηση του φυσικού πλούτου του νησιού μας η Δημοτική Αρχή συνεχίζει την υλοποίηση του σχετικού προγραμματισμού.

Μετά την σημαντική παρέμβαση καθαρισμού της Αλυκής και της ευρύτερης περιοχής Μαρμαρίου ξεκίνησαν σήμερα και οι διαδικασίες παρέμβασης στο περιαστικό δάσος της Τσουκαλαριάς.

Το δάσος της Παναγιάς Τσουκαλαριάς με έκταση 4.983,65 στρέμματα προέρχεται εξολοκλήρου από αναδάσωση και έχει προσβληθεί εδώ και χρόνια από την ασθένεια Marchallina Hellenica (βαμβακιά της Πεύκης) με αποτέλεσμα την ξήρανση και νέκρωση των δένδρων, ενώ το μέγεθος της προσβολής ανέρχεται περίπου στο 80% της συνολικής του επιφάνειας.

Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου της Κω σε συνεργασία με την Υπηρεσία Δασών Δωδεκανήσου και την Κοιν.Σ.Επ. «ΔΡΥΑΔΕΣ», με βάση την εγκεκριμένη, από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, μελέτη (πίνακας υλοτομίας) και τις σχετικές προγραμματικές συμβάσεις, θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, αρχικά για τη διάσωση και εν συνεχεία για την ανάδειξη και αξιοποίηση του δάσους της Τσουκαλαριάς.

Με την επιστημονική εποπτεία και ευθύνη της Κοιν.Σ.Επ. ΔΡΥΑΔΕΣ, παράλληλα με τις εργασίες υλοτομίας θα σχεδιαστούν και τα βήματα αξιοποίησης και ανάπτυξης της περιοχής που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την περιποίηση και ενδεχόμενη ενίσχυση της υπάρχουσας βλάστησης, τη δημιουργία χώρων αναψυχής, τη δημιουργία ειδικών περιπατητικών διαδρομών και πολλές άλλες δράσεις.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΩ

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter