Ίδρυση και Λειτουργία επιχειρήσεων κοινωνικής οικονομίας για μηχανικούς

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Νέα

Δήμος Κω

Με ιδιαίτερη χαρά πληροφορηθήκαμε ότι ένας από τους μεγαλύτερους επαγγελματικούς φορείς της χώρας μας, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος με το οποίο ήδη συνεργάζεται ο Δήμος μας, επέλεξε μέσω του ΙΕΚΕΜ ΤΕΕ (Ινστιτούτο Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Μελών ΤΕΕ Α.Ε.) να προχωρήσει σε επιμορφωτικά σεμινάρια για τα μέλη του με θέμα «Ίδρυση και Λειτουργία επιχειρήσεων κοινωνικής οικονομίας για μηχανικούς».

Το πρόγραμμα επιμόρφωσης απευθύνεται αποκλειστικά σε νέους μηχανικούς ηλικίας έως 40 ετών, με προτίμηση σε όσους έχουν ανάγκη και ενδιαφέρον για συμμετοχή σε επιχειρήσεις κοινωνικής οικονομίας.

Σκοπός του σεμιναρίου, είναι να γνωρίσουν οι μηχανικοί τις δυνατότητες που προσφέρει η κοινωνική οικονομία και να καταστούν ικανοί να δημιουργήσουν επιχειρήσεις κοινωνικής οικονομίας ιδιαιτέρως στους τομείς απασχόλησης των μηχανικών.

Ο Δήμος της Κω μέσω του Κέντρου Απασχόλησης και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΚΕΠΑ) προτίθεται να εντατικοποιήσει τη συνεργασία του με το ΤΕΕ και το ΙΕΚΕΜ ώστε από κοινού να προκύψει ένα πρόγραμμα επιμόρφωσης ειδικά για μηχανικούς προσαρμοσμένο στις τοπικές ανάγκες.

Επιπρόσθετα αποδεικνύεται πλέον έμπρακτα ότι η επιλογή της Δημοτικής Αρχής για την ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας και επιχειρηματικότητας με στόχο την κινητοποίηση των νέων ανθρώπων του νησιού σε καινοτόμες επιχειρηματικές δράσεις δεν ήταν τυχαία. Η Ευρωπαϊκή εμπειρία και τα αποτελέσματά της αποτέλεσαν οδηγό για την καθιέρωση της κοινωνικής οικονομίας στην Ελλάδα και η πίστη στο εγχείρημα αποδίδει ήδη τους πρώτους καρπούς.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΩ

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter