«Η Φιλοσοφία σήμερα: Παιδεία και Κοινωνία»: ημερίδα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Πολιτισμός

Με το σκεπτικό ότι η Φιλοσοφία αφορά όχι μόνο το φιλόσοφο αλλά τον κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο και συνειδητοποιημένο πολίτη, ο Τομέας Φιλοσοφίας του Α.Π.Θ., με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Φιλοσοφίας, διοργανώνει Ημερίδα, με θέμα: «Η Φιλοσοφία σήμερα: Παιδεία και Κοινωνία»

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η σχέση που συνδέει τη Φιλοσοφία με την Παιδεία και την Κοινωνία είναι ουσιαστική και ο προβληματισμός για το παρόν και το μέλλον της Φιλοσοφίας προσλαμβάνει δραματικές διαστάσεις, μέσα στις κρίσιμες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί για την Ελλάδα αλλά και διεθνώς. Είναι ανάγκη σήμερα, όσο ποτέ, να ανοίξει ένας διάλογος για το ρόλο και το μέλλον της Φιλοσοφίας, προσανατολισμένος τόσο στην Παιδεία όσο και στην Κοινωνία.

Η Ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα της Πρυτανείας του Α.Π.Θ. και θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010 και ώρες 10.30 με 19.00.

Στο πλαίσιο των εργασιών της Ημερίδας, ο Πρύτανης του Πανεπιστήμιου Αθηνών, Καθηγητής Θεοδόσης Πελεγρίνης θα ανεβάσει, για πρώτη φορά, τη θεατρική παράσταση, με τίτλο «Σοπενχάουερ».

Η πρεμιέρα θα γίνει στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών του Α.Π.Θ., την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010 και ώρα 19.45.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό.

 

 

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter