Το «Σάββατο» είχε την τιμητική του. Η Ζωή Λάσκαρη παρουσίασε το βιβλίο του Γιώργου Χρονά

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Πολιτισμός

1

Ένα ιδιαίτερο, υπέροχο Σάββατο στο Πολύκεντρο Ν. Θαλασσινού, γεμάτο κόσμο, λάμψη και πολιτισμό.

Η Ζωή Λάσκαρη άνετη, χαλαρή γεμάτο λάμψη , με μια γεμάτη καριέρα στον κινηματογράφο και το θέατρο, μίλησε για το βιβλίο του Γιώργου Χρονά «Σάββατο» (εκδόσεις Οδός Πανός), ο οποίος είναι και διευθυντής της Βιβλιοθήκης – Καταφύγιο Θηραμάτων, της Ελευθεροτυπίας.

2

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε η Ζωή Λάσκαρη, η οποία ήταν πολύ χαρούμενη που επισκέφθηκε την Κω : «Όταν αντάμωσα για πρώτη φορά τον Γιώργο και σύμπτωση ήταν Σάββατο, θυμήθηκα έναν στίχο του Μάνου Ελευθερίου. «Πού πήγαν άραγε οι μύγες του 60' ;». Εμείς της δεκαετίας του 60' , που είχαμε την τύχη να γευτούμε αυτή την εντυπωσιακή δεκαετή, σύνοψη, συνταρακτικών γεγονότων, έχουμε μια πολύ ιδιαίτερη όσφρηση : μυριζόμαστε από μακριά τους ανθρώπους που «κουβαλούν» μαζί τους κάτι από τα ταλέντα της εποχής εκείνης, της εποχής των Δημιουργών».

3

Ο συγγραφέας διάβασε αποσπάσματα από το βιβλίο του.

Το βιβλίο του είναι ένα ταξίδι στον κόσμο της ζωής, της τέχνης, των ανθρώπων, του ωραίου, του άσχημου που μας πληγώνει.

Όπως χαρακτηριστικά γράφει και η Λ.Παπαδάκη στο protagon.gr : « στον καμβά του οι χαρακτήρες, γεμίζει την σελίδα με την περιγραφή. Οι αισθήσεις του γράφουν, ούτε τα αυτιά, ούτε τα μάτια. Σαν μάθημα δημοσιογραφίας. Ο ίδιος ποιητής. Κι όμως στέκεται απέναντι στη ζωή, όχι την φαντασία. Ανακαλύπτει την ψυχή, επιλέγει την λεπτομέρεια και την βάζει ψηλά, την κάνει τίτλο».

Στις σελίδες του βιβλίου υπάρχουν και οι μέρες του συγγραφέα από το ταξίδι του στην Κω.

Ερωτήσεις , από το κοινό, για το βιβλίο και υπογραφές και από τους δύο στα αντίτυπα που έγιναν ανάρπαστα, έκλεισαν, αργά μες στη νύχτα, την όμορφη εκδήλωση πολιτισμού.

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter