Κινηματογραφική Λέσχη Κω: Θερινό Σινεμά στο Παρκάκι

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Πολιτισμός

Η Κινηματογραφική Λέσχη Κω συμμετέχει στα Ιπποκράτεια

Θα απλώσουμε πανί, θα στήσουμε το προβολικό, θα στοιχίσουμε τις καρέκλες και θα ανοίξουμε τις πύλες του πάρκου της 25ης Μαρτίου για να σας υποδεχτούμε για... θερινό σινεμά.

Η Κινηματογραφική Λέσχη Κω σας προσκαλεί στο παρκάκι της 25ης Μαρτίου στο διήμερο προβολών που διοργανώνει 20 και 21 Ιουλίου για να περάσουμε δυο όμορφες βραδιές με δυο κλασικές ταινίες κάτω από τον έναστρο ουρανό παρέα με τη δροσιά του πάρκου.

Μια πολλή επίκαιρη ταινία αφιερωμένη στον «Καλό μας άνθρωπο» που έφυγε πρόσφατα και μια σπαρταριστή κωμωδία του παλιού καλού Ιταλικού Κινηματογράφου.

Σας περιμένουμε Τετάρτη 20 και Πέμπτη 21 Ιουλίου στις 21:00. Είσοδος Ελεύθερη.

Αναλυτικά οι ταινίες:

20/07 – Θανάση σφίξε κι άλλο το ζωνάρι, 1980, 95'

Σκηνοθεσία – σενάριο: Θεόδωρος Μαραγγός

Ηθοποιοί : Θανάσης Βέγγος, Ηλίας Λογοθέτης, Αντώνης Αντωνίου, Κώστας Τσάκωνας, Αλέκος Λειβαδίτης, Ανέστης Βλάχος, Νίκος Καλογερόπουλος

Ο Θανάσης είναι ένας τίμιος εφοριακός και πατέρας δύο μικρών παιδιών που τα βγάζει πολύ δύσκολα πέρα. Όταν η γυναίκα του πιάνει δουλειά σε ένα κλωστοϋφαντουργείο, δεν την βλέπει καθόλου πια, επειδή εκείνη εργάζεται νυχτερινή βάρδια. Στο μεταξύ, ο Θανάσης ανακαλύπτει ότι το αφεντικό της γυναίκας του είναι μέγας φοροφυγάς, τον καταγγέλλει και καταλήγει με δυσμενή μετάθεση στα... σύνορα! Ο φουκαράς Θανάσης αναγκάζεται να κατεβεί σε απεργία πείνας, τον επαναφέρουν λόγω τιμιότητας, και κερδίζει τη συμπαράσταση του κοσμάκη, όχι όμως και του Υπουργού Οικονομικών...

21/07 Ο κλέψας του κλέψαντος – I soliti ignoti – Big deal on Madonna street – Ιταλία, 1958, 106'

Σκηνοθεσία: Μάριο Μονιτσέλι

γλώσσα προβολής: Ιταλικά – ελληνικοί υπότιτλοι

Ηθοποιοί: Κλαούντια Καρντινάλε, Βιτόριο Γκάσμαν, Μαρτσέλο Μαστρογιάνι, Ρενάτο Σαλβατόρε, Τοτό

Η τραγελαφική απόπειρα του Cosimo να κλέψει ένα αυτοκίνητο τον οδηγεί πίσω από τα κάγκελα της φυλακής. Μολονότι η ποινή που του επιβάλλεται είναι ολιγόμηνη, ο Cosimo πρέπει πάση θυσία να βγει, αφού έχει στο μυαλό του το σχέδιο για την τέλεια ληστεία. Τα υπόλοιπα μέλη της συμμορίας προσλαμβάνουν τον Peppe, έναν αποτυχημένο μποξέρ, προκειμένου να τον αντικαταστήσει στη φυλακή. Η αστυνομία, όμως, υποπτεύεται την απάτη κι έτσι και ο δεύτερος άντρας βρίσκεται φυλακισμένος. Γρήγορα όμως ο Peppe θα εξασφαλίσει όχι μόνο την ελευθερία του αλλά και το περιβόητο μυστικό. Με ένα σχέδιο που μοιάζει τέλειο και την συμμορία στις διαταγές του, ο Peppe θα αναλάβει καθήκοντα αρχηγού και θα τους οδηγήσει μέχρι την ημέρα του μεγάλου κόλπου. Φυσικά, τίποτα δεν πρόκειται να πάει σωστά. Ένα κωμικοτραγικό ειδύλλιο, ένας οξύθυμος αδερφός και ένας λάθος τοίχος θα μετατρέψουν την μεγάλη ληστεία σε ένα άνευ προηγουμένου φιάσκο.

Γυρισμένη σε μια Pώμη γκρίζα και ανώνυμη, με καλοκουρδισμένο σενάριο, εξαιρετική σκηνοθεσία και μια εκπληκτική ομάδα ηθοποιών, η ταινία είναι μια αξέχαστη ανθρωπολογική τοιχογραφία της καθημερινότητας.

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter