Ο Δήμαρχος Κω ενημερώθηκε από τα μέλη των θεατρικών ομάδων για την αναμόρφωση των σφαγείων

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Πολιτισμός

1

Τα παιδιά των θεατρικών ομάδων με την αγάπη και το μεράκι τους για την τέχνη και περνώντας τη δική τους «Οδύσσεια» μέχρι την εξεύρεση μίας φιλόξενης στέγης, δικαιώνουν απόλυτα την επιλογή της Δημοτικής Αρχής για την παραχώρηση των Παλαιών Σφαγείων.

Τα αγνώριστα πλέον σφαγεία, αδιάψευστος μάρτυρας οι φωτογραφίες, είναι ένα απόλυτα δικό τους δημιούργημα που στηρίχθηκε στην προσωπική τους εργασία και σε χορηγίες συλλόγων καθώς και μεμονωμένων συμπατριωτών μας.

Στη σημερινή συνέντευξη τύπου τα λόγια και οι δηλώσεις ήρθαν σε δεύτερη μοίρα, μπροστά στην ομορφιά του αποτελέσματος.

Ο Δήμαρχος Κω, Κώστα Καΐσερλης ιδιαίτερα ικανοποιημένος ενημερώθηκε από τα μέλη των θεατρικών ομάδων τόσο για τη διαδικασία αναμόρφωσης των σφαγείων όσο και για τις πλούσιες δραστηριότητες που αναπτύσσουν.

2

Στη συζήτηση που είχαν, ο Δήμαρχος επεσήμανε την αναγκαιότητα οι δραστηριότητες του πολιτισμού να αυτονομηθούν από την εξουσία της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής και ζήτησε από τα παιδιά να εξετάσουν τρόπους σε συνεργασία με το Δήμο έτσι ώστε να επιτύχουν την οικονομική αυτοτέλεια που ουσιαστικά θα τους δώσει και την ανεξαρτησία που απαιτείται για την πραγματική παραγωγή πολιτισμού.

Στην τοποθέτησή του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γ. Μπαλαλής, επεσήμανε πως όταν τον Γενάρη τα μέλη των θεατρικών ομάδων ζήτησαν τις εγκαταστάσεις των σφαγείων ο ίδιος και ο Δήμαρχος δεν έκαναν τίποτα περισσότερο από το να τηρήσουν τα γραφόμενα στο πρόγραμμα της παράταξης, παραχωρώντας τα σφαγεία για την ανάδειξη του πολιτισμού μέσα από τις ντόπιες δυνάμεις, που όπως αποδεικνύεται είναι πράγματι αστείρευτες.

Η εξέλιξη αυτή δικαιώνει απόλυτα την πολιτική που ακολουθεί η Δημοτική Αρχή αξιοποιώντας την περιουσία του Δήμου προς όφελος ολόκληρου του κοινωνικού συνόλου. Το εγχείρημα των σφαγείων αποτελεί προπομπό τόσο για την αξιοποίηση της ΑΒΙΚΩ και του Οινοποιείου όσο και άλλων περιουσιακών στοιχείων του Δήμου.

Οι κατατεθειμένοι, από το Δήμαρχο, πολιτικοί άξονες του τριετούς επιχειρησιακού προγράμματος του Δήμου μας, που στόχο έχουν, την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, την ενίσχυση της τοπικής ανάπτυξης, τη στήριξη των οικογενειακών επιχειρήσεων, τη στήριξη της κοινωνικής οικονομίας, την αντιμετώπιση της φτώχειας και την ενίσχυση των χαμηλών εισοδημάτων με την αναδιανομή του πλούτου, αποτελούν ένα ουσιαστικό πολιτικό πλαίσιο ανασύνταξης της κοινωνίας μας συνδυάζοντας τα απαραίτητα έργα υποδομής με τον πρωταρχικό στόχο που είναι ο άνθρωπος και η αξιοπρεπής διαβίωσή του, στον τόπο του, με τις δικές του δυνάμεις.

Για αυτό το λόγο και η συνάντηση του Δημάρχου, τη Δευτέρα 01.08 (Αμφιθέατρο 1ου Δημοτικού Σχολείου – 19:00), με τους νέους που συμμετείχαν στα σεμινάρια κοινωνικής οικονομίας, αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς για πρώτη φορά ένας Δήμος καλεί τους νέους ανθρώπους να αναλάβουν ουσιαστικά, μέσα από τις επιχειρήσεις κοινωνικής οικονομίας, την οικονομική ανάπτυξη του τόπου τους με ένα μοντέλο που αντιβαίνει στις συνηθισμένες πρακτικές της οικονομίας και του ανταγωνισμού και πλήττει τα συμφέροντα όλων όσων επιθυμούν την Κωακή κοινωνία έρμαιο στις ορέξεις τους.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter