2013 - έτος Ιταλικού Πολιτισμού για την Κω

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Πολιτισμός

1

Στα πλαίσια του προγραμματισμού για την ανακήρυξη του 2013 ως έτους Ιταλικού Πολιτισμού για την Κω συνεδρίασε χθες (01.02.2012), υπό το Δήμαρχο Κω, Κώστα Καΐσερλη παρουσία και του Αντιδημάρχου κ. Γιάννη Μπαλαλή, η επιτροπή που έχει αναλάβει να οργανώσει την εν λόγω δραστηριότητα.

Κεντρικό θέμα της συνάντησης ήταν η προετοιμασία για την πιθανή άφιξη του Προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας τον Οκτώβριο του 2013 καθώς και η οργάνωση των επιμέρους θεμάτων και εκκρεμοτήτων.

Στο ίδιο πλαίσιο συζητήθηκε και ο προγραμματισμός καθώς και το χρονοδιάγραμμα για την λειτουργία στο ΧΑΝΙ έκθεσης του πολύτιμου αρχειακού υλικού από Ιταλικά σχέδια και έγγραφα της αντίστοιχης περιόδου.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΩ

2

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ

Ρώμη, 13/12/2011

Ο Προσωπικός Σύμβουλος του Προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας

Υπεύθυνος για Στρατιωτικά Θέματα του Ανώτατου Συμβουλίου

των Ενόπλων Δυνάμεων.

Αγαπητέ κύριε Δήμαρχε,

Αναφέρομαι στην επιστολή σας στις 23 Σεπτεμβρίου με την οποία γίνεται πρόσκληση στον κ. Πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας στην τελετή που θα γίνει στην Κω στις 5 Οκτωβρίου του 2013 με την ευκαιρία της 70ης επετείου «εκτέλεσης» των Ιταλών Αξιωματικών.

Ο Αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της Ιταλίας μου ανέθεσε να σας μεταφέρω την προσωπική του εκτίμηση για την εξαιρετική σας πρωτοβουλία να εξακολουθείτε να τιμάτε τη μνήμη των Ιταλών Αξιωματικών που υπήρξαν θύματα της ναζιστικής βαρβαρότητας, επίσης για την εξαιρετική συνεργασία σας με την Περιφέρεια της Λατίνα γεγονός που μαρτυρεί την υπάρχουσα φιλία μεταξύ Ιταλικού και Ελληνικού Λαού.

Ευχαριστώντας σας, στο όνομα του Προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας σας αναφέρω ότι η πρόσκλησή σας εξετάζεται και μπαίνει στον τομέα προγραμματισμού των ενεργειών της προσεχούς περιόδου.

Σας ξαναμεταφέρω με την ευκαιρία τις ευχές του Προέδρου Ναπολιτάνο και μαζί προσθέτω και τις δικές μου.

Rolando MOSCA MOSCHINI

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter