Ολοκληρώθηκαν οι «Αναδρομές»

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Πολιτισμός

 Αναδρομές

Η σχολή μουσικής Παναγιώτη Βουλιάκη και η σχολή ζωγραφικής Μαρίας Χατζηγιακουμή, παρουσίασαν μια εβδομάδα εκδηλώσεων, στο χώρο του Τρίτου Δημοτικού Σχολείου Κω (Δελφίνια), 14 με 22 Ιουλίου 2012, με τίτλο «Αναδρομές»

Οι συναυλίες

Το Σάββατο 14 Ιουλίου και τη Δευτέρα 16 Ιουλίου πραγματοποιήθηκαν οι δυο συναυλίες με τη συμμετοχή «παλιών» και «νέων» μαθητών του Παναγιώτη Βουλιάκη.

Χαρακτηριστικό της πρώτης συναυλίας, η μεγάλη διάρκεια (πάνω από 3 ώρες) και οι πολλές και ποικίλες συμμετοχές που της έδωσαν χαρακτήρα «φεστιβάλ». Τη δεύτερη συναυλία χαρακτήρισε η δημιουργία, μετά το προγραμματισμένο μέρος της, αυτοσχέδιων μουσικών συνόλων, με τη συμμετοχή ατόμων και από το κοινό.

Αναδρομές

Αναδρομές

Αναδρομές

Η έκθεση

Το Σάββατο 14 Ιουλίου έγιναν και τα εγκαίνια της έκθεσης έργων των μαθητών της Μαρίας Χατζηγιακουμή. Η έκθεση παρέμενε ανοικτή για το κοινό καθημερινά σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδας εκδηλώσεων, μέχρι και την Κυριακή 22 Ιουλίου.

Πολλά από τα έργα των μικρών μαθητών επιλέχθηκαν από τους Φίλους του Νοσοκομείου Κω για να διακοσμήσουν τους χώρους της γυναικολογικής και της παιδιατρικής κλινικής, καθώς και γραφεία ιατρών του νοσοκομείου.

Αναδρομές

Αναδρομές

Στην έκθεση φέτος συμμετείχαν με έργα τους και παλιοί μαθητές του ατελιέ της Μαρίας Χατζηγιακουμή, που είναι πλέον φοιτητές ή απόφοιτοι σχολών όπου το σχέδιο και η ζωγραφική παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο (Αρχιτεκτονική, Γραφιστική, Visual Arts, Πλαστικές Τέχνες, κ.ά.)

Η ταινία

Την Τρίτη 17 Ιουλίου προβλήθηκε η βραβευμένη ταινία κινουμένων σχεδίων «Το πιάνο στο δάσος» (σκηνοθεσία Masayuki Kojima, 2007). Στην ταινία πρωταγωνίστησαν οι εκτελέσεις του γνωστού Ρώσου πιανίστα Vladimir Ashkenazy.

Τα παιδαγωγικά

Την Τετάρτη 18 Ιουλίου, οι μικροί μας φίλοι απόλαυσαν ένα δίωρο μουσικοκινητικής δράσης, με την Κατερίνα Σιαντίκου, τη Νικολέτα Κοσαρή και τον Παναγιώτη Βουλιάκη.

Αναδρομές

Την Πέμπτη 19 Ιουλίου, η δασκάλα δημοτικής εκπαίδευσης Νικολέτα Κοσαρή παρακίνησε τα παιδιά να συμμετέχουν σε δημιουργικό παιδαγωγικό παιχνίδι, με αφορμή ένα γνωστό παραμύθι, στο προαύλιο του σχολείου.

Αναδρομές

Την Παρασκευή 20 Ιουλίου, τα παιδιά διδάχθηκαν τα πρώτα βήματα στη ζωγραφική, σε μια δράση εισαγωγής στην εικαστική αγωγή μέσα από τη δημιουργία, με τη Μαρία Χατζηγιακουμή.

Αναδρομές

Αναδρομές

Το Σάββατο 21 Ιουλίου, σε μια δραστηριότητα με τίτλο «αναπνέω – τραγουδώ - ζω», η Κωνσταντίνα Κοσαρή (φυσικοθεραπεύτρια), η Σταυρούλα Παραδείση (φοιτήτρια ιατρικής) και η Νικολέτα Κοσαρή (δασκάλα δημοτικού), προσπάθησαν μαζί με τα παιδιά να ανιχνεύσουν τη σχέση της Μουσικής με την Ιατρική και τη Φυσικοθεραπεία.

Αναδρομές

Αναδρομές

Αναδρομές

Αναδρομές

Οι εκδηλώσεις της σχολής μουσικής Παναγιώτη Βουλιάκη και της σχολής ζωγραφικής Μαρίας Χατζηγιακουμή, με τίτλο «Αναδρομές», έγιναν στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Κω «Ιπποκράτεια 2012» και σε συνεργασία με τον Δ.Ο.Π.Α.Β.Σ.

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter