Προβολή ντοκιμαντέρ «Ευρωπαϊκό Έτος 2010 για την Καταπολέμηση της Φτώχειας και του Κοινωνικού Αποκλεισμού»

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Κινηματογράφος

2010

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με την ΕΡΤ, για την προβολή του «Ευρωπαϊκού Έτους 2010 για την Καταπολέμηση της Φτώχειας και του Κοινωνικού Αποκλεισμού», ολοκληρώθηκε η συμπαραγωγή ντοκιμαντέρ με τον ομώνυμο τίτλο.

Στο ντοκιμαντέρ προβάλλονται οι βασικοί στόχοι του Ευρωπαϊκού Έτους 2010, που είναι η αναγνώριση των δικαιωμάτων των φτωχών ανθρώπων να διαβιούν με αξιοπρέπεια και να συμμετέχουν πλήρως στην κοινωνία, η κοινή ευθύνη και συμμετοχή όλων στον αγώνα κατά της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού και η προώθηση μιας πιο συνεκτικής κοινωνίας, με αλληλεγγύη και όχι περιθωριοποίηση.

Ο θεατής θα ενημερωθεί για συγκεκριμένες δράσεις που υλοποιούνται στη χώρα μας, όπως τα Κοινωνικά Παντοπωλεία που λειτουργούν με τη συνδρομή Δημοτικών Επιχειρήσεων, τον Κοινωνικό Ξενώνα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού που φιλοξενεί αστέγους, το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» μέσω του οποίου παρέχεται κατ' οίκον φροντίδα σε ηλικιωμένους και ανήμπορα άτομα, όπως και για τις δράσεις Μ.Κ.Ο. που δραστηριοποιούνται για την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Η πρώτη μετάδοση του ντοκιμαντέρ θα γίνει από την ΕΤ1 τη Δευτέρα, 9 Μαΐου 2011, στις 23:15, ημέρα που έχει ανακηρυχτεί ως επίσημη «Ημέρα της Ευρώπης».

Διάρκεια ντοκιμαντέρ: 40 λεπτά

Συντελεστές: Σενάριο, Σκηνοθεσία - Αλέξανδρος Παπαηλιού

Επιστημονική Επιμέλεια - Κωνσταντίνος Γεώρμας

Έρευνα - Δέσποινα Πλάκα

Μοντάζ - Γιάννης Ξηρουχάκης

Οργάν. Παραγωγής - Νίκος Ταμιωλάκης

Για περισσότερες πληροφορίες για το Ευρωπαϊκό Έτος 2010 μπορείτε να επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες www.2010againstpoverty.eu και www.poverty2010.gr .

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter