Μιχάλης Πόγιας: σχετικά με το πρόγραμμα της «Δύναμης Αλλαγής» στον χώρο του Δικαίου

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Εκλογές 2010

Όχι στην δημιουργία εντυπώσεων! Ναι στον ουσιαστικό διάλογο.

 


-Πριν λίγο καιρό από την δημοτική παράταξη ''δύναμη αλλαγής'' σε δελτίο τύπου, διαβάσαμε ζητήματα που αφορούσαν του Ασφενδιου, γεμάτο υπερβολές ή σκόπιμες παραλείψεις.

- Η ανάδειξη του ορεινού όγκου του Δικαίου είναι μακροπρόθεσμο έργο. Το άμεσο έργο είναι η συμμετοχή του Δήμου στην πυροπροστασία και την φύλαξη του δάσους, την καθαριότητα και την οργάνωση της εθελοντικής προστασίας. Το προηγούμενο μοντέλο προστασίας του με την ΕΤΕΠΡΟΦΥΚΑ δεν πετυχε. Η διεκδίκηση του από το κράτος ώστε να αποτελέσει δημοτικό δάσος αποτελεί πολιτικό στόχο που όταν επιτευχτεί μπορούμε να μιλήσουμε για την συνολική του διαχείριση.

Α. χρειάζεται σχεδιασμός και σοβαρή παρέμβαση βελτίωσης των μοναδικών οδικών διαδρομών Ζιπάρι-Ζιά και Μινιέρα-Ζιά όχι μόνο από πλευράς κυκλοφορίας αλλά και από της πλευράς του σεβασμού και ανάδειξης του φυσικού πλούτου της διαδρομής τους μέσα από τοπία φυσικού και περιβαλλοντικού κάλλους. Η ίδια η Ζιά είναι κηρυγμένη περιοχή προστασίας και πρέπει ανάλογα να αξιοποιηθεί με ένα σύνολο ρυθμίσεων που θα αφορούν την λειτουργία του χώρου, την αισθητική των κατασκευών, την προστασία του φυσικού πλούτου. Ο σχεδιασμός πρέπει να περιλάβει την δημιουργία μικρό-φράγματος για τα πλεονάσματα των νερών της Ζιας για την ύδρευση-άρδευση της ευρύτερης περιοχής.

Β. χρειαζόμαστε επισκευαστικές παρεμβάσεις σε όλες τις δεξαμενές ύδρευσης. Η δεξαμενή του Λαγουδίου έχει ρηγματωθεί και εγκυμονεί κινδύνους. Των Ασωμάτων χρειάζεται επέκταση.

Γ. Ανακατασκευή του εσωτερικού οδικού δικτύου του οικισμού Ζιάς (με κακμά) είναι χρήσιμο έργο που είναι προγραμματισμένο αλλά δεν εκτελέστηκε. Το παρκινγ της Ζιάς είναι έργο προτεραιότητας! Προτείνεται ο χώρος του παλιού λατομείου που μπορεί να συνδεθεί με πεζόδρομο (200 μέτρων) με την πλατεία.

Δ. Ξεχάστηκε, σκοπίμως, η πολεοδόμηση του Τιγκακίου και του Μαρμαρίου, θέμα κρίσιμο για την ανάπτυξη της περιοχής μας, για να μην θιγεί το ζήτημα της Αλυκής. Αποθέωση του λαϊκισμού αποτελεί η αναφορά στα έργα προστασίας των ακτών του Τιγκακίου. Κουβέντα για την ρύπανση της περιοχής από τα λύμματα. Τίποτα για τα εγκαταλελειμμένα λατομεία-πληγές στην Λίμνη, Κοκκινόγιες, Ζιάς. Λέξη για την Αλυκή! Για την προστασία και ανάδειξη του Παλαιού Πυλίου τίποτα!

-Τα προς εκτέλεση έργα στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Δικαίου δεν μπορούν να απαριθμηθούν σε ένα δελτίο τύπου. Η περίοδος των εκλογών δεν προσφέρεται για πλειοδοσία υποσχέσεων. Η καλύτερη προσφορά στον τόπο μας είναι η αναφορά στα ζητήματα και τα προβλήματα άμεσων αναγκών που συνδυάζονται με ώριμα και άμεσα υλοποιήσιμα έργα.

Εκείνο που πρέπει να μετρήσει στις εκλογές είναι η συνέπεια σε αρχές, σε αξίες, η πολιτική στάση και η συμβολή των παρατάξεων και των υποψηφίων στην μέχρι σήμερα πορεία του τόπου μας.

Σας καλούμε να μιλήσουμε για τα πραγματικά μας προβλήματα!
Για την Σ.Ε. Μιχάλης Πόγιας

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter