Πολίτες Κόντρα στον Καιρό: περιοδεία Ν. Συρμαλένιου

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Εκλογές 2010

Συνεχίζοντας την περιοδεία του ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου Νίκος Συρμαλένιος περιόδευσε από τις 13-14/ 10 στη Νάξο.

Συγκεκριμένα επισκέφθηκε το Δήμο Δρυμαλίας, όπου συζήτησε με το Δήμαρχο κ. Μπαρδάνη και μέλη του ΔΣ και στη συνέχεια την τεχνική υπηρεσία, το ΚΕΠ και τις υπόλοιπες υπηρεσίες. Κατόπιν επισκέφθηκε το Φιλώτι και το βράδυ την Απείρανθο. Την επόμενη μέρα επισκέφθηκε τις υπηρεσίες του Δήμου Νάξου και κατόπιν συναντήθηκε με την υποψήφια δήμαρχο των "Πολιτών για τα νησιά μας" κ. Θέκλα Γκύζη, στην οποία ευχήθηκε κάθε επιτυχία.

Στη συνέχεια παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα μμε της Νάξου, όπου μεταξύ των άλλων υποστήριξε ότι, οι πρώτες περιφερειακές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου αποκτούν έντονα αυτοδιοικητικά και πολτικά χαρακτηριστικά. Η συγκυρία των εκλογών βρίσκει τους εργαζόμενους και τα αδύναμα κοινωνικά στρώματα σε δεινή θέση, εξαιτίας των πολιτικών που ασκήθηκαν διαχρονικά τόσο από τη ΝΔ, οσο και απο το ΠΑΣΟΚ και που οδήγησαν τη χώρα στο ΔΝΤ και στο μνημόνιο. Ο Καλλικράτης που θεωρειται από την κυβέρνηση ως η τομή του διοικητικού συστήματος της χώρας, δεν είναι τίποτα άλλο από τη μεταφορά του συγκεντρωτικού τρόπου διοίκησης στην τοπική αυτοδιοίκηση. Απέχει πόρω από τη θεσμοθέτηση της αποκέντρωσης με αυτοδιοίκηση, ενώ την επόμενη τριετία, οι περικοπές των πόρων προς τους ΟΤΑ α΄και β΄βαθμού θα είναι της τάξης των 3 δις ευρώ. Οι περικοπές αυτές, όπως ήδη ανακοινώθηκε, αφορούν και τις επιδοτήσεις των ακτοπλοϊκών εταιρειών σχετικά με την εξυπηρέτηση των "άγονων" γραμμών, κάτι που σημαίνει ότι βαρύς ακτοπλοϊκός χειμώνας περιμένει πάλι τα μικρά νησιά.

Αγωνιζόμαστε για ένα άλλο μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης για τα νησιά μας με οικολογικό και κοινωνικό περιεχόμενο. Απέναντι στην άναρχη και ανεξέλεγκτη ανάπτυξη, που έχει σοβαρές επιπτώσεις στο περιβάλλον και στην οικονομία, αντιπαραθέτουμε την ισόρροπη βιώσιμη ανάπτυξη, που προτάσσει τον ποιοτικό τουρισμό έναντι του μαζικού τουρισμού, την οργανική σχέση του πρωτογενούς τομέα (γεωργία, κτηνοτροφία) με τον τουρισμό, τον χωροταξικό σχεδιασμό, έναντι της ανεξέλεγκτης δόμησης και της κερδοσκοπίας της γης.

Θύμα της ανυπαρξίας του χωροταξικού σχεδιασμού είναι και η Νάξος, που λόγω της έλλειψης του, δεν έχει αξιόπιστο λιμάνι, δεν έχει εμπορικό λιμάνι, στερείται σοβαρής χωροθέτησης και άλλων δραστηριοτήτων, όπως σφαγεία δίπλα στο σκουπιδότοπο, ενώ και η χωροθέτηση του ΧΥΤΑ, ή στην καλλίτερη περίπτωση του ΧΥΤΥ, προκαλεί δικαιολογημένη καχυποψία των κατοίκων της κοντινής περιοχής, αν δεν υπάρξει ολοκληρωμένη διαχείριση των σκουπιδιών, με διαχωρισμό στην πηγή, ανακύκλωση κλπ.

Στις 7 Νοεμβρίου, ζητάμε τη στήριξη σας και την ψήφο των πολιτών της Νάξου και των νησιών του Ν. Αιγαίου, γιατί η ψήφος στους "ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ" είναι ψήφος καταδίκης των μέχρι σήμερα ασκούμενων πολιτικών και ταυτόχρονα ψήφος στήριξης του εναλλακτικού μοντέλου ανάπτυξης, για να σταματήσει το Αρχιπέλαγος να χάνει τα μοναδικά συγκριτικά του πλεονεκτήματα, το περιβάλλον και τον πολιτισμό του

 

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter