Επισκέψεις Γ. Κυρίτση σε δημόσιες υπηρεσίες

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Εκλογές 2010

Το σύνολο των δημοσίων υπηρεσιών της πόλης επισκέφτηκε σήμερα ο Δήμαρχος Κω και υποψήφιος του ενιαίου Δήμου Κω κ. Γιώργος Κυρίτσης συνοδευόμενος από υποψήφιους της παράταξής του.

Έτσι νωρίς το πρωί βρέθηκε στο διοικητικό μέγαρο που στεγάζει το Επαρχείο, τα δικαστήρια, την αστυνομική υποδιεύθυνση και το δασονομείο, εκεί συναντήθηκε με την Έπαρχο Κω, τον Ταξίαρχο Διοικητή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου, ο οποίος βρίσκεται αυτές τις μέρες στην Κω, τον Αστυνομικό Υποδιευθυντή Κω και τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Κω.
Τόσο η κατάσταση του κτιρίου και των υποδομών του, όσο και η υποστελέχωση νευραλγικών υπηρεσιών είναι η κοινή διαπίστωση που δυστυχώς αποτυπώνεται χωρίς να έχει μέχρι σήμερα αντιμετωπιστεί από την Κεντρική Εξουσία.

"Οι σύγχρονες εγκαταστάσεις που θα φιλοξενήσουν τις υπηρεσίες δικαιοσύνης, η επιτέλους στην πράξη αναβάθμιση της αστυνομικής υποδιεύθυνσης σε διεύθυνση και η μετεγκατάσταση της σε αξιοπρεπή σύγχρονα και ασφαλή κτίρια, όπως και η στελέχωση του δασονομείου, που σήμερα λειτουργεί μόνο με έναν μόνιμο υπάλληλο (και 2 υπαλλήλους με 3μηνη σύμβαση), είναι άμεση υποχρέωση του κράτους που διεκδικεί ο Ισχυρός δήμος του νησιού μας από την 1η Ιανουαρίου 2011", δήλωσε ο κ. Γιώργος Κυρίτσης αμέσως μετά την επίσκεψή του στις υπηρεσίες αυτές.

Στη συνέχεια, επισκέφτηκε τη ΔΟΥ Κω και το τελωνείο Κω που στεγάζονται σε δημοτικά κτίρια τονίζοντας πως: "στόχος μας είναι η απελευθέρωση των κτιρίων και η αποκέντρωση των υπηρεσιών, ώστε να διευκολύνονται όλοι οι πολίτες του νησιού μας και να αποσυμφωρηθεί το κέντρο της πόλης".

Στη διαδρομή ο κ. Γ. Κυρίτσης επισκέφτηκε τις τράπεζες Alpha και Εθνική για να περάσει εν συνεχεία από το λιμεναρχείο Κω, τον ΟΑΕΔ, το Ταχυδρομείο και τον ΟΤΕ.

"Η αναβάθμιση του λιμεναρχείου σε κεντρικό λιμεναρχείο, η στελέχωσή του και αναβάθμιση των υποδομών του είναι απαραίτητες προϋποθέσεις, ώστε η ευαίσθητη αυτή υπηρεσία να λειτουργήσει όπως απαιτούν οι ανάγκες του νησιού μας και της ευρύτερης περιοχής", δήλωσε ο κ. Κυρίτσης για να υπογραμμίσει "την επιτακτική ανάγκη στελέχωσης του ΟΑΕΔ, ώστε να αποσυμφωρηθούν οι υπηρεσίες του και να ανταποκριθεί με ακόμα καλύτερο τρόπο στις συνεχώς αυξανόμενες υποχρεώσεις του.
Η λειτουργία αντίστοιχου γραφείου στο δήμο, μέσα από τις αρμοδιότητες που με τον "Καλλικράτη" δίνονται στην Τ.Α. και η συνεργασία με το γραφείο του ΟΑΕΔ πρέπει και μπορεί να στηρίζει τους εργαζόμενους που έχουν σήμερα περισσότερες από ποτέ ανάγκες".

Το νοσοκομείου της Κω ήταν η τελευταία στάση της περιοδείας του κ. Κυρίτση.
Εκεί τον υποδέχτηκε ο Διοικητής του Νοσοκομείο κ. Σοροκάκης Γιάννης, ο οποίος τον ξενάγησε σε όλα τα τμήματα και τον ενημέρωσε για τη λειτουργία του ιδρύματος.
"Οι ανάγκες των ανθρώπων του νησιού μας, οι απαιτήσεις για παροχή υγείας και περίθαλψης, η ιστορία της Κω, δεν μπορούν να στεγάζονται πια σε αυτές τις εγκαταστάσεις και να στηρίζονται στον πατριωτισμό των λιγοστών ανθρώπων που έμειναν να στελεχώνουν το νοσοκομείο μας.
Απαιτούμε σύγχρονο νοσοκομείο, πλήρη στελέχωση του οργανισμού και ανάπτυξη νέων κλινικών.
Η Τ.Α. αναλαμβάνει μεγάλο κομμάτι της Α' βάθμιας υγείας και εμείς με τα δημοτικά ιατρεία που ήδη ξεκίνησαν στην πόλη της Κω, είμαστε έτοιμοι από την 1η Ιανουαρίου να στηρίξουμε τους πολίτες και το σύστημα υγείας. Και το κράτος όμως πρέπει επιτέλους να αναλάβει τις ευθύνες του. Η ενημέρωση που είχαμε από τον Διοικητή δείχνει ότι βρισκόμαστε σε ικανοποιητικό δρόμο, με την προκήρυξη θέσεων γιατρών που είναι ήδη σε εξέλιξη αλλά και την ευρισκόμενη σε φάση αξιολόγησης διαδικασία πρόσληψης γιατρών".
Μ' αυτά τα λόγια επεσήμανε ο κ. Κυρίτσης την ιδιαίτερη σημασία που ο δήμος δίνει στην υγεία και την πρόνοια.
Αξίζει να σημειώσουμε πως παρά τη βροχή η περιοδεία δεν σταμάτησε ούτε λεπτό και χαρακτηριστικές ήταν οι εκδηλώσεις αγάπης των πολιτών που στο δρόμο συναντούσαν τον Δήμαρχο, όπου ακούστηκε πολλές φορές η χαρακτηριστική φράση: "Μαζί- μαζί και μέσα στη βροχή".

Το απόγευμα ο κ. Κυρίτσης θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στη Δημοτική κοινότητα Κεφάλου.

 

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter