Ομιλία Αλκ. Χατζηνικολάου στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Εκλογές 2010

Συμπολίτισσες, Συμπολίτες, Φίλες και Φίλοι,

Μετά από όλα αυτά τα χρόνια πορείας της Ανθρώπινης Κω στο πλευρό σας, έχοντας αποδείξει, ότι είμαι ένας από εσάς, ότι είμαστε πολίτες του τόπου μας, περιμέναμε όλοι , αλλά κι εγώ προσωπικά, πολύ καιρό αυτή τη στιγμή.

Δεν έχουμε μόνο καθήκον να διώξουμε τη δημοτική δικτατορία, αλλά να ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ τους πολίτες. Είναι μια σημαντική ημέρα για μας, γιατί όχι μόνο εγκαινιάζουμε τον χώρο ετούτο, εγκαινιάζουμε μια καινούρια εποχή για τον τόπο μας. Κάναμε πολλή υπομονή αυτά τα τέσσερα χρόνια, όλοι το ξέρουν και πολλοί φοβούνται να μιλήσουν, όμως πρέπει να πούμε την αλήθεια στους συμπολίτες μας στα χωριά, πρέπει να τους πούμε πόσο έχει αλλάξει η ζωή μας στην πόλη αυτή, πόσο έχει δυσκολέψει με τις παρεμβάσεις της απερχόμενης δημοτικής αρχής, με τι άγχος και αγανάκτηση κυκλοφορούμε στους δρόμους, πόσα μαγαζιά έχουν κλείσει με το στένεμα των δρόμων, για τις πέργκολες που έπεσαν και κάποιες άλλες των ημετέρων που δεν έπεσαν , για τα επιλεκτικά σφραγίσματα των καταστημάτων, για τους τσακωμούς μεταξύ μας για μια θέση πάρκινγκ, για το κυκλοφοριακό που αναδείχτηκε σε υπ΄αριθμ. ένα πρόβλημα ξεπερνώντας ακόμα και αυτό του All Inclusive, για την πόλη που έγινε αντιλειτουργική και αφιλόξενη, από μια ομάδα, που από δημοτική αρχή έγινε συμμορία εναντίον του πολίτη, μεθυσμένη από την εξουσία, χορτασμένη από το χρήμα, όπως οι ίδιοι το ομολογούν δημόσια ,δίχως ίχνος αιδούς. Που μας έδωσαν την πιο αισχρή τετραετία στα χρονικά του τόπου αυτού με προσβολές, μειώσεις και απαξιώσεις των αντιπάλων και με κανένα σεβασμό στην αντίθετη άποψη.

Πρέπει να τους πούμε πόσο ανάγκη έχουμε να νιώσουμε και πάλι, ότι αυτός ο τόπος μας ανήκει. Ότι όλοι είμαστε ένα , χωρίς διακρίσεις και ότι για να πάει ο τόπος μπροστά χρειαζόμαστε ενότητα και συνεννόηση, με κανόνες γνωστούς από την αρχή και ίσους προς όλους. Κι αυτό επιτυγχάνουμε με την παρουσία μας εδώ : "γινόμαστε η αλλαγή, που θέλουμε να δούμε στο νησί μας"! Συμπολίτισσες και Συμπολίτες, εσείς το ξέρετε καλά. Ο σεβασμός και η προσφορά στον συνάνθρωπο είναι η αρχή και η αξία μου, η αφετηρία μου και ο τερματισμός μου, πρεσβεύουμε το καθαρό, το ακέραιο, αυτό, που ούτε το παρωχημένο παρελθόν και το αποτυχημένο παρόν δεν έδωσε σ' αυτόν τον τόπο. Διότι σας κοιτάζω στα μάτια. Περπατώ ανάμεσά σας και μου σφίγγετε το χέρι. Με ξέρετε με το μικρό μου όνομα. Ήμασταν μαζί στα δύσκολα, ήμασταν μαζί και όταν τα ξεπερνούσαμε. Τη δεδομένη στιγμή, το πρόβλημά μας είναι διπλό : από τη μία, η νέα καλλικρατική πραγματικότητα, που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε και από την άλλη να απαλλαγούμε από τη δημοτική δικτατορία, που ο "Καλλικράτης" κάνει πιο επιτακτική την ανάγκη να απαλλαγούμε από αυτή, για να μπορέσουμε να τον αντιμετωπίσουμε, όπως πρέπει.

Σκεφτείτε, συμπολίτισσες και συμπολίτες, πόσα ακόμη προβλήματα θα δημιουργήσει με το νέο αυτοδιοικητικό καθεστώς, που ούτως ή άλλως θα φέρει αναστάτωση, τη στιγμή που λεηλάτησε έναν δήμο υπό φυσιολογικό καθεστώς ! Αλλά και ποια παρωχημένη, ξεπερασμένη, ξαναζεσταμένη αντίληψη είναι σε θέση να επανέλθει για να διοικήσει το καινούριο, όταν η ίδια δεν μπορεί να παρακολουθήσει την εποχή της ; Δεν είμαστε μηδενιστές: Τις αναγνωρίζουμε ό,τι έκανε και δεν έκανε στα 30 χρόνια της , αλλά ευθύνεται για την ομηρία των πολιτών και την άναρχη οικοδόμηση της πόλης από τη στιγμή που ο επικεφαλής της άφησε τα πράγματα ελεύθερα για να πάει για βουλευτής. Τώρα θέλει να επιστρέψει πίσω. Τριάντα χρόνια δεν ήταν αρκετά; Γιατί δεν αφήνει ένα νέο να πάει μπροστά;

Όταν μια κοινωνία, φίλες και φίλοι , για να λύσει τα σημερινά προβλήματά της, αναγκάζεται να γυρίσει 30 χρόνια πίσω , σημαίνει ότι η κοινωνία αυτή είναι νεκρή , δεν έχει μέλλον! Όλα αυτά ,για το αποτυχημένο παρόν και το παρωχημένο παρελθόν, πρέπει να προλάβουμε. Και γι' αυτό είμαστε εδώ! Σας μιλάω ως ο άνθρωπος, που την προηγούμενη τετραετία του έδιναν ψεύτικους αριθμούς για να τον βγάλουν από το παιχνίδι, από φόβο μήπως το καθαρό νικήσει τη διαπλοκή τους και τελικά σήμερα είναι εδώ με το τετραπλάσιο ποσοστό των ψεύτικων δημοσκοπήσεών τους, για να παλέψει για τον συμπολίτη του, που δέχεται τέτοιο πόλεμο. Κανείς δεν είναι καταλληλότερος να υπερασπιστεί και να διεκδικήσει γι' αυτόν εκτός από τον έντιμο και καθαρό άνθρωπο. Μετά από όσα μαζί αντιμετωπίσαμε, επιτέλους, οι συμπολίτες μας βρίσκουν το θάρρος να γυρίσουν την πλάτη σε τέτοιες πολιτικές, που θυμίζουν άλλες εποχές και προμηνύουν άλλα προβλήματα και άρχισαν να δείχνουν την προτίμησή τους στο καθαρό, το ακέραιο, το έντιμο. Γιατί, δεν είναι μόνο να είσαι καθαρός, να έχεις καθαρά χέρια και καθαρό μέτωπο, αλλά να έχεις και καινούριες ιδέες. Όχι λοιπόν στους εκβιασμούς. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να σπαταλούμε το χρόνο μας και τους εαυτούς μας σε κάτι, που μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει.

Από δω και μπρος δεν κάνουμε εκπτώσεις στα στάνταρ μας ! Φέραμε την Κοινωνική Οικολογία, φέραμε το Νέο Μάνατζμεντ, φέραμε τον εναλλακτικό τουρισμό, φέρνουμε τη δημοτική πρόνοια. Ποιος άλλος διατίθεται να μιλήσει, πόσο μάλλον να έχει και τη δύναμη να φέρει αυτά, που σε άλλους δήμους της χώρας, αυτή τη στιγμή που μιλάμε είναι αυτονόητα ; Ποιον ακούσατε να μπορεί ; Κανείς τους. Γιατί τα διαπλεκόμενα συμφέροντά τους δεν τους αφήνουν. Και θα μείνει η Κως άλλα τέσσερα χρόνια έρμαιο των λίγων, που την θέλουν όπως εκείνους τους εξυπηρετεί;

Στην αρχή , οι εκφραστές του συστήματος που μας κρατά ομήρους τοπικά τόσα χρόνια τώρα, μας έλεγαν ότι θα γίνω αντιδήμαρχος του ενός εκ των δύο, στη συνέχεια ότι δε θα καταθέσουμε συνδυασμό και τώρα διαδίδουν ότι έχω δώσει τα χέρια με έναν εκ των δύο για τη δεύτερη Κυριακή. Τους απαντώ και από το βήμα : βρε τι δουλειά έχουμε εμείς με τους εκπροσώπους του κατεστημένου του τόπου μας; Τα στελέχη της Ανθρώπινης Κω κι εγώ προσωπικά υπάρχουμε για να κάνουμε τη διαφορά και να ανατρέψουμε καταστάσεις και αυτό είναι που τους τρομάζει ,μην τυχόν και πάμε στο δεύτερο γύρο, γιατί τότε όλα τελείωσαν για αυτούς. Έτσι εξηγείται η λύσσα να μειώσουν την παράταξή μας. Γνωρίζετε αγαπητές συμπολίτισσες και αγαπητοί συμπολίτες ότι το σύστημα έχει εξαγοράσει ακόμα και συμβούλους; Μην τους ακούτε και μην τους πιστεύετε, λοιπόν. Όλοι εμείς θα δώσουμε τον αγώνα μας τον καθαρό, τον έντιμο και από τις 8 του Νοέμβρη τέλος στη δημοτική μάστιγα, τέλος στη ξαναζεσταμένη σούπα .

Πάμε μαζί μπροστά , σαν μια ομάδα, για μια ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΚΩ, για την Κω που αξίζουμε ! Γιατί αν θέλουμε να αλλάξουμε αυτά που δεν μας αξίζουν, πρέπει να αλλάξουμε εμείς οι ίδιοι, πρέπει εμείς να γίνουμε η αλλαγή, που θέλουμε να δούμε στον τόπο μας !!!Καμία ψήφος χαμένη λοιπόν στις 7 του Νοέμβρη! Δώστε δύναμη στην ελπίδα!

 

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter