Ι. Φλεριανός: πρόταση για τη δημιουργία Ινστιτούτου Συμπληρωματικής-Εναλλακτικής Ιατρικής

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Εκλογές 2010

Η Κως ανέκαθεν είχε ένα συγκριτικό πλεονέκτημα σε σχέση με άλλες περιοχές της Ελλάδας ακόμη και της Ευρώπης, τον Ιπποκράτη.

Δυστυχώς παρ' όλες τις φιλότιμες προσπάθειες των κατά καιρούς ιθυνόντων, δεν κατορθώσαμε να αξιοποιήσουμε αυτό το τεράστιο όνομα (brand name) και να δώσουμε στη γενέτειρα του Ιπποκράτη αυτό που της αξίζει. Το Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα Κω (Δ.Ι.Ι.Κ.) κατἀ καιρούς οργανώνει τελετές και εκδίδει διάφορα συγγράμματα που αποσκοπούν στο να υπενθυμίσουν την καταγωγή του Ιπποκράτη.Το Σάββατο 30 Οκτ 2010, με την ευκαιρία του εορτασμού των 50 χρόνων του Δ.Ι.Ι.Κ. περιμένουμε να δούμε και να ακούσουμε και άλλες ενέργειες που θα βοηθούσαν στην εξέλιξη του Ιπποκρατικού ιδεώδους αλλά και στην αποκόμιση ωφελειών για το Νησί μας.
Σήμερα στο χώρο της συμπληρωματικής και εναλλακτικής ιατρικής ( βοτανολογία, ομοιοπαθητική, παραδοσιακή κινεζική ιατρική, η ιριδολογία, η ρεφλεξολογία κ.ἀ.) συντελούνται παγκόσμιες αλλαγές παρά τις αντιδράσεις της κλασικής ιατρικής και κυρίως των φαρμακοβιομηχανιών. Στις Η.Π.Α. λειτουργεί εδώ και μια 10ετία το Εθνικό κέντρο για τη συμπληρωματική και εναλλακτική ιατρική και η Ευρώπη από τις αρχές του 2010 αποφάσισε να χρηματοδοτήσει το πρόγραμμα CAMbrella για τη δημιουργία πανευρωπαϊκού ερευνητικού δικτύου για την εναλλακτική ιατρική που θα προωθήσει τη συνεργασία μεταξύ των κρατών μελών. Το πρόγραμμα CAMbrella στοχεύει στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των Ευρωπαίων πολιτών μέσα από τη δημιουργία ενός χρήσιμου οδηγού που θα περιλαμβάνει τις προϋποθέσεις για τη μελλοντική συμβατική και εναλλακτική ιατρική στην Ευρώπη. Το πρόγραμμα αυτό θα είναι 3ετές και χρηματοδοτείται με 1,5 εκατομμύρια ευρώ από την ευρωπαϊκή επιτροπή.
Η Κως δικαιούται να είναι μέτοχος σ αυτή την προσπάθεια για την δημιουργία Ινστιτούτου Συμπληρωματικής-Εναλλακτικής Ιατρικής. Δικαιούται και πρέπει να παλέψουμε γι αυτο, ως ένδειξη τιμής στη γενέτειρα του Ιπποκράτη, του Μεγάλου Ιατρού που καθιέρωσε την εναλλακτική ιατρική μέσω της βοτανολογίας και όχι μόνον. Το ινστιτούτο αυτό πρέπει να γίνει στην Κω και μπορεί να είναι κάτω από την «ομπρέλα» του Δ.Ι.Ι.Κ. (το προβλέπει το καταστατικό του) και σε συνεργασία με τον Ενιαίο πλέον Δήμο της Κω.
Εκτιμώ ότι δεν χρειάζεται να αναφερθώ αναλυτικά στα οφέλη από την ενέργεια αυτή. Πέραν της προβολής του Νησιού είναι δυνατόν μέσα από στοχευμένες ενέργειες να διεκδικήσει η Κως την πιθανή μελλοντική δημιουργία Σχολής-Κέντρου Συμπληρωματικής-Εναλλακτικής Ιατρικής αλλά και θεραπευτηρίου που θα προσελκύσει τουρισμό που συνδυάζει τις διακοπές με την εναλλακτική-συμπληρωματική θεραπεία.

Ιάκωβος Φλεριανός
Συνταγματάρχης ε.α.
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος
με τη Δύναμη αλλαγής
Τηλ. 6947095799

Email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter