Νίκος Μυλωνάς: σχόλιο (και συμπληρωματική δήλωση) στο πρώτο debate

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Εκλογές 2010

Στο τέλος της χθεσινοβραδινής συζήτησης στην τηλεόραση του ΔΗΡΑΣΚ θέσαμε το θέμα της δυνατότητας να δοθεί ο λόγος στους 5 υποψηφίους για να κλείσουμε με ένα ελεύθερο σχόλιο 2 λεπτών.

Ειπώθηκε ότι στο διαπαραταξιακο συμφωνήθηκε αυτό το μοντέλο με ευθύνη και των 5 και ότι δεν μπορεί να αλλάξει. Αυτό δεν είναι σωστό.

Στο διαπαραταξιακο η συζήτηση αφορούσε το αν θα γίνει, το πότε θα γίνει και πόσα debate θα γίνουν. Δεν αφορούσε τις λεπτομέρειες. Εμείς ζητήσαμε να κλείσει η εκλογική περίοδος με debate και να μην γίνουν συγκεντρώσεις στις πλατείες με φωνές, αλαλαγμούς, σημαιάκια και βεγγαλικά, σπατάλη χρήματος και δυνάμεων, που μας γυρίζουν στην δεκαετία του '80 και του ΄90. Αυτό ενώ φάνηκε να συμφωνούμε στο πρώτο διαπαραταξιακό, αθετήθηκε με ευθύνη του ΄΄Οράματος''. Ο κ. Καίσερλης φαίνεται να επιμένει σε μια παλαιάς κοπής εκλογική παράδοση και μην κατανοεί τις αλλαγές και την περιστολή που επιβάλλει η περίοδος που διανύουμε.

Οι 2 προηγούμενες εκλογικές περίοδοι έκλεισαν με κοινή εμφάνιση-συζήτηση στην τηλεόραση. Τώρα γυρίζουμε πίσω κι αυτή η αλλαγή δεν είναι προς όφελος της εκλογικής διαδικασίας. Στην δεύτερη συνάντηση είπαμε ας κάνετε ότι θέλετε κι έτσι ορίστηκαν για Δευτέρα και Τετάρτη οι 2 συζητήσεις.

Για το μοντέλο της συζήτησης εμείς επιμείναμε και στο τέλος συμφωνήσαμε να το ορίσουν οι δημοσιογράφοι. Κι αυτό έγινε.
Στην χθεσινοβραδινή συζήτηση όμως φάνηκε ένα κενό. Κατά την γνώμη μας η ξεχωριστή ερώτηση ανά υποψήφιο ήταν καλό αλλά εμπόδιζε την συγκριτική προσέγγιση των απόψεων των υποψηφίων. Επιπλέον απουσίαζαν ερωτήσεις που έθεταν σε εξέταση την προβληματική προοπτική του τόπου μας.

Κατανοώντας αυτό το κενό, και επειδή υπήρχε χρόνος αφού η διάρκεια της συζήτησης ήταν λιγότερη του προβλεπομένου, στο τέλος ζητήσαμε την ελεύθερη τοποθέτηση των 2 λεπτών που θα προσέδιδε στην χθεσινή συζήτηση κάτι σε αυτό που έλειπε. Δυστυχώς δεν έγινε δεκτό από περισσή τυπολατρία.

Για την Σ. Ε. Νίκος Μυλωνάς

Συμπληρωματική δήλωση: Αυτά που αναφέρουμε παραπάνω δεν λέγονται ως παράπονο, ούτε ως πολιτική καταδίκη. Ειπώθηκαν και στο στούντιο του ΔΗΡΑΣΚ με κλειστά τα μικρόφωνα. Είναι θέματα πολιτικής, γιαυτό και απευθυνθήκαμε στον κ. Δήμαρχο και στην διεύθυνση του ΔΗΡΑΣΚ, προκαλώντας μάλιστα την αντίδραση συνυποψήφιων μας. Είναι γεγονότα που οδηγούν σε συμπεράσματα που στοχεύουν να μας βοηθήσουν στην ΒΕΛΤΙΩΣΗ της διαδικασίας του διαλόγου.
---Δεν αφορούν τα παραπάνω τους συμμετέχοντες δημοσιογράφους. Δεν έχουμε το δικαίωμα κατ αρχήν να παρέμβουμε στην δουλειά τους. Αναγνωρίζουμε ότι δούλεψαν πολύ για την προετοιμασία της συζήτησης κι αυτό φάνηκε. Θα ήμασταν άδικοι να τους καθορίσουμε ευθύνες που δεν τους αντιστοιχούν. Θα ήταν παράλογο προεκλογικά να ανοίξουμε με τέτοια αντιπαράθεση.
---Ζητούμε την κατανόηση τους, ζητούμε να μας συγχωρήσουν αν νιώθουν ότι τους εμπλέκουμε σε αλλότρια εδάφη ή ότι τους αδικούμε. Απλά εκτιμούμε ως πιο αποδοτικό ένα πιο ελαστικό πλαίσιο του διαλόγου προσβλέποντας στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

 

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter