Επίσκεψη Μιχάλη Κουμπιού στην Κάλυμνο

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Εκλογές 2010

Ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου με τον «Οικολογικό Άνεμο» Μιχάλης Κουμπιός βρέθηκε στην Κάλυμνο από το απόγευμα της Κυριακής 31 Οκτωβρίου έως και το βράδυ της Τρίτης 2 Νοεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων της Τέχνης και του Πολιτισμού «Αμόνι» Δημήτρη Καρδούλια. Ο Σύλλογος «Αμόνι» αντιστέκεται τα τελευταία έξι χρόνια στην υποκουλτούρα, την ισοπέδωση και τον απομονωτισμό, προβάλλοντας μέσα από τις εκδηλώσεις και τις δράσεις του αξίες και αρετές όπως η ελευθερία έκφρασης, η αισθητική καλλιέργεια, η ευρηματικότητα και η συλλογικότητα. Το καλοκαίρι του 2010, ο σύλλογος αύξησε τον αριθμό των θερινών εκδηλώσεων του και με τα έσοδα από αυτές αγόρασε πιάνα για δημοτικά σχολεία της επαρχίας Καλύμνου. Μεταξύ άλλων, ο Μιχάλης Κουμπιός και ο Δημήτρης Καρδούλιας συμφώνησαν ότι σήμερα οι δημιουργικοί και συνειδητοποιημένοι πολίτες στη χώρα μας, μπορεί να υποφέρουν αλλά παραμένουν ενεργοί και με τις δράσεις τους προσπαθούν για καλύψουν τις ανεπάρκειες της Πολιτείας.

Στη συνέχεια ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης με τον «Οικολογικό Άνεμο» συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Περιβαλλοντικής Αγωγής και Εκπαίδευσης Ύδνα Παύλο Τρικοίλη. Ο Καλύμνιος δάσκαλος, διευθυντής του τριθέσιου σχολείου Άργους Καλύμνου μεταξύ πολλών άλλων σημαντικών πρωτοβουλιών του, έχει καθιερώσει με επιτυχία στο σχολείο του, το μάθημα της  περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, το οποίο δυστυχώς διδάσκεται μόνο σε δύο σχολεία στο νησί, σε αυτό του Παύλου Τροικίλη και στο 2ο δημοτικό σχολείο Καλύμνου με εκπαιδευτικό το Γιάννη Θεοφιλίδη. Συζητώντας με μαθητές των δύο δημοτικών σχολείων, ο Μιχάλης Κουμπιός διαπίστωσε τα ευεργετικά αποτελέσματα της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης καθώς τα παιδιά έχουν ήδη αναπτύξει ισχυρή οικολογική  συνείδηση. Εξέφρασε δε την ευχή το μάθημα της περιβαλλοντικής  εκπαίδευσης να επεκταθεί σύντομα σε όλα τα σχολεία του νησιού.

Ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης του Οικολογικού Ανέμου συναντήθηκε ακόμη με επαγγελματίες αλιείς οι οποίοι τον διαβεβαίωσαν ότι η πλειοψηφία των συναδέλφων τους κινείται με βάση τους Ευρωπαϊκούς κανόνες για την αλιεία στη Μεσόγειο επισημαίνοντας ότι μία μικρή μειοψηφία αλιέων παραβαίνει αυτούς τους κανόνες δημιουργώντας άσχημη εικόνα για τη χώρα μας. Οι αλιείς κρίνουν απαραίτητη την ένταξη της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στο σύνολο των σχολείων του νησιού καθώς μόνο έτσι  όπως είπαν θα δούμε μια μέρα την Κάλυμνο να ευημερεί μέσα από ένα πράσινο μοντέλο ζωής.

Ο Μιχάλης Κουμπιός συναντήθηκε με το γραμματέα του Κυνηγετικού Συλλόγου Καλύμνου Αλέξη Βρετό, παρουσία του Κωνσταντίνου Τροικίλη ο οποίος δραστηριοποιείται στο χώρο του τουρισμού στο νησί Ψέριμος. Ήταν κοινή πεποίθηση ότι η κακή διαχείριση των πόρων και η ανεξέλεγκτη υπερβόσκηση έχουν θέσει το νησί σε τροχιά ερημοποίησης καθώς η Πολιτεία αλλά και οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυδιοίκησης είναι απόντες στη λύση των περιβαλλοντικών προβλημάτων του νησιού. Η άμεση τοποθέτηση στην Κάλυμνο δασοπόνου και δασοφυλάκων αποτελεί επιτακτική ανάγκη, ενώ όλοι συμφώνησαν πως η Κάλυμνος θα βγει από τα αδιέξοδα της αν οι επιχειρηματικές δυνάμεις του νησιού στραφούν στον πρωτογενή τομέα με καλλιέργειες και με την τυποποίηση ιδιαίτερων προϊόντων, υιοθετώντας τους κανόνες οικολογικής διαχείρισης της νησιωτικής φύσης. Με όσους Καλύμνιους μίλησε ο Μιχάλης Κουμπιός του υπέδειξαν ως λαμπρά και μοναδικά παραδείγματα στον πρωτογενή τομέα του νησιού, τη διπλωματούχο τυροκόμο Θεοδώρα Κουκουβά, η οποία με τα εκλεκτά προϊόντα της διαφημίζει την Κάλυμνο, και τον κτηνοτρόφο Γιάννη Λάμπρου.

Ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης με τον «Οικολογικό Άνεμο», μίλησε επίσης με νέους που παίζουν σύγχρονη ηλεκτρική μουσική, με νέους που παίζουν παραδοσιακά όργανα και με σπουδαστές οργάνων της κλασικής ορχήστρας. Διέκρινε ταλέντο και σύστησε σε όλα τα παιδιά επιμονή, υπομονή και στοχοπροσήλωση προκειμένου να κάνουν τα όνειρα τους πραγματικότητα.

Τέλος ο Μιχάλης Κουμπιός μοίρασε πολύ προεκλογικό υλικό του Οικολογικού Ανέμου, έδωσε συνεντεύξεις σε τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς και δηλώνει αισιόδοξος για το εκλογικό αποτέλεσμα στην Κάλυμνο.


--

Οικολογικός Άνεμος Ν. Αιγαίου

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

http://ecoanemos.wordpress.com

 

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter