Πολίτες κόντρα στον Καιρό: στις κάλπες με τη σκέψη στα πραγματικά διλήμματα των εκλογών

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Εκλογές 2010

Σήμερα, δύο μέρες πριν τις περιφερειακές εκλογές, απευθυνόμαστε στους πολίτες της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων και να τους καλέσουμε να κατευθυνθούν στις κάλπες με τη σκέψη στα πραγματικά διλήμματα των εκλογών.

Τους καλούμε να αναλογιστούν αν την Κυριακή θα πρέπει να επιλέξουν τις πιο φανταχτερές διαφημίσεις και τα πιο πλούσια προεκλογικά φυλλάδια   ....  ή τις προοπτικές ανάπτυξης του τόπου μας.

Τους καλούμε να θυμηθούν ότι οι σημερινοί  διεκδικητές της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου που υποστηρίζονται από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, ήταν αυτοί που τα τελευταία χρόνια από θέσεις ευθύνης οδήγησαν τον τόπο στη σημερινή κατάσταση.

Αλήθεια μετά από τόσα χρήματα που ξοδεύτηκαν στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, μετά από τρία κοινοτικά πλαίσια στήριξης και τόσες Εθνικές επιδοτήσεις, είναι δυνατόν η Περιφέρεια να υπολείπεται σε βασικές υποδομές;

Είναι δυνατόν η ακτοπλοϊκή σύνδεση ιδιαίτερα το χειμώνα να μην εξυπηρετεί τα νησιά μας;

Είναι  δυνατόν τα μικρά νησιά να εγκαταλείπονται από τους νέους;

Είναι δυνατόν τα νησιά ακόμη να εφοδιάζονται με υδροφόρες;

Είναι δυνατόν τα απορρίμματα ακόμη να απορρίπτονται σε ανεξέλεγκτες χωματερές;

Είναι δυνατόν να υποβαθμίζονται τα νησιά   μας λόγω της έλλειψης σχεδιασμού και της αυθαίρετης και άναρχης δόμησης;

Η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου χρειάζεται ένα άλλο πολιτικό σχέδιο ανάπτυξης, ένα σχέδιο που θα σέβεται τον πολιτιστικό πλούτο και το φυσικό κάλλος των νησιών, που θα διασφαλίζει θέσεις εργασίας για τους νέους, που θα διασφαλίζει τη δημόσια υγεία και θα κάνει τα νησιά μας βιώσιμα.

Στις συνθήκες κορύφωσης της καπιταλιστικής κρίσης που συμβαίνει και στη χώρα μας, εμείς προτείνουμε ένα σχέδιο αντιμετώπισης των συνεπειών της κρίσης, που λαμβάνει υπόψη τις ιδιαιτερότητες των νησιωτικών κοινωνιών. Ένα σχέδιο που θέτει τις βάσεις για τη βιώσιμη ανάπτυξη των νησιών μας.

Καλούμε σήμερα τους Πολίτες του Νοτίου Αιγαίου να αποδοκιμάσουν τις πολιτικές που εφαρμόζονται σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο, τις πολιτικές που υποβαθμίζουν τη ζωή τους και υποθηκεύουν το μέλλον των παιδιών τους.

Καλούμε τους πολίτες να έρθουν μαζί μας κόντρα στον καιρό για να διεκδικήσουμε μαζί:

Καλύτερες ακτοπλοικές συγκοινωνίες

Βελτίωση των Υπηρεσιών Υγείας

Καλύτερες προοπτικές απασχόλησης

Προστασία του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς

Διαφορετικό μοντέλο ανάπτυξης με έμφαση στη διασφάλιση και προστασία της εργασίας και των εργασιακών δικαιωμάτων.

Βιώσιμη Διαχείριση των φυσικών πόρων και

Εφαρμογή ενεργειακών πολιτικών με έμφαση στην εξοικονόμηση ενέργειας και την προώθηση των ΑΠΕ.

Καλούμε τους κατοίκους των νησιών πριν απ΄ όλα, να συμμετάσχουν στις εκλογές, γιατί η στάση αποχής δεν οδηγεί στην τιμωρία αυτών που ευθύνονται για την κακοδιοίκηση, τη διαφθορά, την εξουθένωση των ασθενέστερων κοινωνικών στρωμάτων, την υποβάθμιση της παιδείας, την εγκατάλειψη της δημόσιας υγείας, την περιβαλλοντική καταστροφή, τη συνέχιση της απομόνωσης πολλών νησιών μας, τη μεταχείριση μας ως πολίτες β΄κατηγορίας. Αντίθετα η αποχή τους επιβραβεύει, διότι αναπαράγει τους ίδιους συσχετισμούς, αφού η στάση αυτή δεν μετριέται, δεν υπολογίζεται τελικά στο εκλογικό αποτέλεσμα.

Τους καλούμε τη δικαιολογημένη  οργή και απογοήτευση, να τη μετατρέψουν σε στάση ευθύνης, αλλά και καταδίκης των πολιτικών που οδηγησαν τη χώρα στα πρόθυρα της χρεωκοπίας και στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Να δηλώσουν με τη ψήφο τους ότι είναι αποφασισμένοι όχι μόνο να αντισταθούν, αλλά και να στηρίξουν πολιτικές που αντιπαρατίθενται και αντιπροτείνουν ένα άλλο μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης για μας και τα παιδιά μας.

Τους καλούμε να στηρίξουν αυτούς που επί χρόνια αγωνίζονται για ανθρώπινη αξιοπρέπεια, απέναντι στο σύστημα διαφθοράς και τις πελατειακές σχέσεις, που οραματίζονται ένα μέλλον βιώσιμης ανάπτυξης με οικολογικό και κοινωνικό περιεχόμενο, που εναντιώνονται χωρίς συμβιβασμούς στα μικρά και μεγάλα συμφέροντα, που έχουν αποδείξει ότι έχουν εναλλακτικές προτάσεις για την καθημερινή μας ζωή και όραμα για το μέλλον

 

Τους καλούμε με εμπιστοσύνη να ΨΗΦΙΣΟΥΝ

“ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ”

 

4/11/2010

 

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter