O Μιχάλης Κουμπιός μαζί με τον Δημήτρη Μίχαλο επισκέφθηκαν τη Σύμη

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Εκλογές 2010

Στη Σύμη βρέθηκαν την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου ο Μιχάλης Κουμπιός και ο Δημήτρης Μίχαλος. Ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης της περιφερειακής ενότητας Δωδεκανήσων και ο περιφερειακός σύμβουλος της εκλογικής περιφέρειας Ρόδου επισκέφθηκαν το νησί όπου ο Προμηθέας ο αδελφός του Άτλαντα, εκτός από τις πολλές τέχνες δίδαξε την μακροβιότητα.

Αρχικά, οι εκπρόσωποι του «Οικολογικού Ανέμου» συναντήθηκαν με το δήμαρχο Λευτέρη Παπακαλοδούκα και τον αντιδήμαρχο Σωκράτη Μαρούλη. Ο Μιχάλης Κουμπιός επεσήμανε πως ο πολιτισμός της Σύμης ήταν έως πολύ πρόσφατα άρρηκτα συνδεδεμένος με το φυσικό περιβάλλον.  Σήμερα, όμως, το περιβάλλον του νησιού απειλείται. Ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης τόνισε πως όπου το περιβάλλον καταστράφηκε, τόσο στην αρχαιότητα όσο και στη σύγχρονη εποχή, οι επιπτώσεις στην κοινωνία και στην οικονομία ήταν άμεσες. Κοινωνίες διαλύθηκαν, ακμάζουσες οικονομίες κατέρρευσαν, συγκρούσεις ξέσπασαν, χιλιάδες ή εκατοντάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν ξανά. Ο Μιχάλης Κουμπιός εξέφρασε τη σκέψη για το πόσο πιο ωραία θα ήταν η Σύμη χωρίς τα πολλά Ι.Χ., αφού εκτός από την ατμοσφαιρική ρύπανση επιβαρύνουν και αισθητικά το νησί με αποτέλεσμα την απομάκρυνση του ποιοτικού τουρισμού.

Όσο για το ΧΥΤΑ που ετοιμάζει ο δήμος Σύμης ο Μιχάλης Κουμπιός τόνισε την ανάγκη να ακολουθήσει επιτέλους και η Ελλάδα την υπόλοιπη Ευρώπη όπου η διαχείριση απορριμάτων στηρίζεται στην ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή, στην ανάκτηση και στην κομποστοποίηση. Οι δύο τοπικοί άρχοντες συμφώνησαν με το Μιχάλη Κουμπιό πως το μέλλον είναι τα παιδιά μας και πως μαθήματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, μουσικοκινητικής (σύστημα Οrff) και αισθητικής είναι απαραίτητα για τα παιδιά της Σύμης από το νηπιαγωγείο.

Στη συνέχεια της επίσκεψης τους στη Σύμη, ο Μιχάλης Κουμπιός και ο Δημήτρης Μίχαλος συναντήθηκαν με την καθηγήτρια Καλών Τεχνών Φρειδερίκη Καστούνης από τη Γερμανία η οποία τους γνωστοποίησε ότι στη Σύμη ζουν μόνιμα 300 πολίτες από διάφορες πόλεις της Ευρώπης και ο προβληματισμός τους είναι για το πώς θα εκπαιδευτεί ο συμιακός πολίτης έτσι ώστε να παράγει τα λιγότερα δυνατόν σκουπίδια.

Οι εκπρόσωποι του «Οικολογικού Ανέμου» μεταξύ των ενεργών πολιτών της Σύμης που συνάντησαν ήταν η Σμαράγδα Πετρίδη, ο Νίκος Ψαρρός, η Χριστίνα Μανολέσκου και ο Σταύρος Τσαβαρής οι οποίοι ευχήθηκαν καλή επιτυχία στον «Οικολογικό Άνεμο».

Ο Μιχάλης Κουμπιός απήγγειλε στίχους του Μιχάλη Μπουρμπούλη τους οποίους αφιέρωσε στα δέντρα της Σύμης που κόπηκαν άδικα το τελευταίο διάστημα, αλλά και στην ακτιβίστρια Στέλλα του μπλόγκ symitoday.blogspot.com.

«Εχουνε φωνή τα δέντρα και σου λένε  μες το φως, είναι αίμα η αγάπη, είναι αίμα, είναι πάθος είναι ο Θεός.»


--

Οικολογικός Άνεμος Ν. Αιγαίου

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

http://ecoanemos.wordpress.com

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter