Ο Νίκος Χρυσόγελος για την ανέλκυση του ναυαγίου του SEA DIAMOND

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Εκλογές 2010

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα που του απηύθυνε η Επιτροπή Κατοίκων για την ανέλκυση του ναυαγίου του SEA DIAMOND o Νίκος Χρυσόγελος, υποψήφιος Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου με τον ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΑΝΕΜΟ δήλωσε:


"Όπως είχαμε δηλώσει επανειλημμένως, με δεδομένο ότι οποιαδήποτε στιγμή μπορεί το ναυάγιο να μετακινηθεί και να βυθιστεί σε μεγαλύτερο βάθος ή/και να διαλυθεί ελευθερώνοντας ακόμα μεγαλύτερες ποσότητες επικίνδυνων υλικών, είναι απαραίτητο να προχωρήσουν τώρα οι διαδικασίες για την ανέλκυσή του, όσο είναι αυτό ακόμα εφικτό. Τόσο ο ίδιος προσωπικά όσο και ο «ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ» έχουμε σε υψηλή προτεραιότητα το θέμα της ανέλκυσης του ναυαγίου. Μπορούμε να βοηθήσουμε και θα υποστηρίξουμε ενεργά τις παρεμβάσεις των κατοίκων προς δυο κατευθύνσεις ώστε να υπάρξει αποτέλεσμα:

-     Μια Επιτροπή από τη Σαντορίνη να επισκεφθεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και να ζητήσει την εφαρμογή της ευρωπαϊκής νομοθεσίας για την περιβαλλοντική ευθύνη. Η Ομάδα των Πρασίνων μπορεί να στηρίξει μια τέτοια προσπάθεια συλλογικά ώστε να πιεστεί  η Κομισιόν. Σε αυτό θα μπορούσαμε να έχουμε τη συμπαράσταση του συν-προέδρου της Ομάδας των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ, της γραμματέας της Ομάδας Β.Τσέτση και του έλληνα ευρωβουλευτή των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ Μ.Τρεμόπουλου.

-     Η Περιφέρεια μετά την 1/1/2011 αναλαμβάνει νέους ρόλους και κατά συνέπεια πρέπει να αναλάβει την ανέλκυση του ναυαγίου και μετά να διεκδικήσει από την ιδιοκτήτρια του κρουαζιερόπλοιου να αναλάβει εξ ολοκλήρου το κόστος ανέλκυσης, με βάση την ευρωπαϊκή και εθνική νομοθεσία.


Προσωπικά, από 4/10 είχα στείλει επιστολή στους συν-υποψήφιους και τη συν-υποψήφια για να γίνουν 6 δημόσιες εκδηλώσεις από κοινού σε ισάριθμα νησιά, μία από τις οποίες ήταν και η Σαντορίνη, ώστε οι πολίτες και οι φορείς αλλά και οι δημοσιογράφοι να θέσουν ερωτήματα για τα προβλήματα που τους απασχολούν. Δυστυχώς δεν έγινε τελικά κάτι τέτοιο. Έστω και μετά τις εκλογές θα πιέσουμε μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο ώστε να αναλάβει η Περιφέρεια πρωτοβουλίες για ανέλκυση του ναυαγίου».



--
Οικολογικός Άνεμος Ν. Αιγαίου
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
http://ecoanemos.wordpress.com

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter