Νίκος Μυλωνάς: μετά τις εκλογές

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Εκλογές 2010

Ένα πρώτο μετεκλογικό σχόλιο για την πρώτη Κυριακή είναι αναγκαίο.

Το κείμενο είναι ατομικό και την πρώτη θέση σε αυτό κατέχει η αυτοκριτική μου.

1. Δεν υποτιμούμε την ψήφο των πολιτών στην παράταξη μας. Παραδέχομαι πως το αποτέλεσμα μας δεν ήταν αυτό που περιμέναμε. Δεν ήταν αυτό που θα μας βοηθούσε στην πολιτική μας προσπάθεια. Δεν μας αφανίζει αλλά μας στερεί την αίσθηση της ανόδου που θα μας έδινε το δικαίωμα να κάνουμε πολιτική με αέρα ανερχόμενης δύναμης. Θα μας δυσκολέψει στην διαπραγμάτευση με την νέα δημοτική αρχή και στην διεκδίκηση κάποιων δημοσίων υποθέσεων που είναι στην πρώτη γραμμή των επιδιώξεων μας. Η ευθύνη για το μη ικανοποιητικό αποτέλεσμα στο μέγιστο βαθμό είναι δική μου. Θα τα δούμε όμως όλα αυτά ψύχραιμα και συλλογικά πολύ σύντομα και θα δημοσιοποιήσουμε της απόψεις της παράταξης μας.

2. Είχαμε προτείνει στο εκλογικό σώμα να κρατηθούν χαμηλά τα ποσοστά των κ.κ. Καϊσερλη και Κυρίτση. Εκτιμούσαμε ότι άξιζε να είναι πολύ κάτω από το 80% και οι δυο. Αυτό θα έκανε καλό και στους δυο. Θα τους έκανε να νιώσουν την ήττα για να είναι λιγότερο εγωιστές στην άσκηση της δημοτικής εξουσίας. Προπαγάνδιζαν ότι το παιγνίδι ήταν τελειωμένο από την πρώτη Κυριακή, δείχνοντας μια αλαζονεία και μια ασέβεια στις άλλες 3 δημοτικές παρατάξεις. Διαψεύστηκαν και οι δυο. Ο εκλογικός εκβιασμός που επιχείρησαν είναι δείγμα του μακιαβελισμού τους.

3. Το αποτέλεσμα είναι μια σαφής και κατηγορηματική τιμωρία του νυν Δημάρχου, αλλά και των κορυφαίων στελεχών της παράταξης του γιατί τον ακολουθούσαν τυφλά, αποφεύγοντας να του ασκήσουν την αναγκαία κριτική. Είναι νίκη του πρώην Δημάρχου. Επιβραβεύτηκε η τακτική του. Χωρίς ουσιαστικές επεξεργασίες για την οικονομία και την κοινωνία μας, με ένα γενικό καταγγελτικό και σκοπιμως υπερβολικό και καθολικά απορριπτικό λόγο που εστίασε στις προσωπικές αδυναμίες του κ. Κυρίτση, κατάφερε να δημιουργήσει το κατάλληλο κλίμα που ανέτρεψε την φυσιολογική πρωτοκαθεδρία του κατέχοντος μόλις για μια τετραετία δημάρχου! Το τι θα γίνει την δεύτερη Κυριακή είναι θέμα των πολιτών.

4. Αναγνωρίζουμε στους κ.κ. Καϊσερλη και Κυρίτση ότι είναι οι νικητές της Α! Κυριακής. Τους συγχαίρουμε! Αξίζουν τα συγχαρητήρια μας αφού μας νίκησαν! Τους ευχόμαστε να συνεχίσουν τον αγώνα τους αυτή την βδομάδα για να διευκρινίσουν τις θέσεις τους στην κοινωνία. Ελπίζοντας ότι θα κάνουν λιγότερη χρήση των υποσχέσεων, των εκβιασμών και του ψέματος.

Ν. Μυλωνάς

 

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter