Παραίτηση Θεοδωρόπουλου από τη θέση του προέδρου του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Πρόσφατα

ΕΚΕΒΙ

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού ανακοινώνει την παραίτηση του κ. Τάκη Θεοδωρόπουλου από τη θέση του Προέδρου του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου.

Ο κ. Θεοδωρόπουλος ενημέρωσε, τόσο προφορικά όσο και γραπτά, τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Παύλο Γερουλάνο, για τους προσωπικούς λόγους οι οποίοι τον οδήγησαν στη λήψη της εν λόγω απόφασης και οι οποίοι αναφέρονται στο κείμενο της παραίτησής του, το οποίο ακολουθεί.

Ο Υπουργός ευχαρίστησε τον Τάκη Θεοδωρόπουλο για την άριστη συνεργασία και τη συμβολή του στο σχεδιασμό και την υλοποίηση μιας νέας πολιτικής για το βιβλίο, και μάλιστα σε μια εποχή ιδιαίτερα δύσκολη για τον εκδοτικό κόσμο της χώρας.

Εντός της προσεχούς εβδομάδος θα ανακοινωθούν τα ονόματα του νέου Προέδρου και Αντιπροέδρου του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου.

Η επιστολή παραίτησης

«Αξιότιμε κύριε υπουργέ,

Τον Μάρτιο του 2010 μου κάνατε την τιμή να μου αναθέσετε την προεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου. Αποδέχθηκα τον διορισμό γνωρίζοντας την κρισιμότητα των περιστάσεων επειδή πίστευα, και εξακολουθώ να πιστεύω, στην χρησιμότητα του έργου του ΕΚΕΒΙ.

Το προσωπικό σας ενδιαφέρον για την λειτουργία του κέντρου, η εμπιστοσύνη με την οποία το περιβάλλατε εσείς και οι συνεργάτες σας μας επέτρεψαν να αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις δυσκολίες. Η συνέχιση της λειτουργίας του κέντρου, από την άλλη, δεν θα ήταν δυνατή χωρίς τις ακάματες προσπάθειες της διευθύντριας κυρίας Βελισσάρη και των συνεργατών της.

Γνωρίζω, όπως όλοι γνωρίζουμε, πως οι δυσκολίες όχι μόνον δεν έχουν εκλείψει αλλά θα ενταθούν στους μήνες που έρχονται. Και ειλικρινά πιστέψτε πως πολύ θα ήθελα να συνεχίσω να βοηθάω, με όσα μέσα διαθέτω, στις προσπάθειες για την αντιμετώπισή τους. Όμως οι αλλαγές στην επαγγελματική μου ζωή που μεσολάβησαν από πέρυσι τον Μάρτιο δεν μου το επιτρέπουν.

Γι' αυτό, αφού σας ευχαριστήσω και πάλι και για την τιμή που μου κάνατε και για την βοήθεια που παρείχατε στο ΕΚΕΒΙ, σας παρακαλώ να αποδεχθείτε την παραίτησή μου από την θέση του προέδρου του Δ.Σ., παραίτηση η οποία, όπως ήδη έγινε αντιληπτό, γίνεται για καθαρά προσωπικούς λόγους.

Με τιμή,

Τάκης Θεοδωρόπουλος»

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter