2.500 χρόνια Μαραθώνας - Υπερμαραθώνιος

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Αθλητισμός

Φωτογραφία: ihelpgreece.net
Ο Γερμανός δρομέας μεγάλων αποστάσεων Jürgen Mennel (Γιούργκεν Μέννελ) συμβάλλει στη διεθνή διάσταση που έχει ο εορτασμός των 2.500 χρόνων από τη Μάχη του Μαραθώνα. Σήμερα, 22 Σεπτεμβρίου, ξεκίνησε από το Στρασβούργο προκειμένου να καλύψει μέσα σ' ένα μήνα τη διαδρομή των περίπου 2.200 χλμ. μέχρι την Αθήνα.

Η άφιξή του στην Αθήνα αναμένεται στις 21 Οκτωβρίου 2010, όπου θα τον υποδεχθεί ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος.

Από το Στρασβούργο θα τον ξεπροβοδίσει ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Rainer Wieland (Ράινερ Βίλαντ), υπογραμμίζοντας την πανευρωπαϊκή διάσταση του εγχειρήματος: χωρίς τη Μάχη του Μαραθώνα δεν θα υπήρχε η ευρωπαϊκή κοινοβουλευτική δημοκρατία.

Η κλασική διαδρομή του Φειδιππίδη μετά τη Μάχη του Μαραθώνα αποτελεί εδώ και αιώνες σύμβολο για τους δρόμους αντοχής. Όπως και στα υπόλοιπα αγωνίσματα του στίβου, έτσι κι εδώ το "citius-altius-fortius" (ταχύτερα-ψηλότερα-δυνατότερα) έδωσε το ερέθισμα για τη διοργάνωση αγώνων δρόμου με σκοπό την κάλυψη έως και των διπλάσιων αποστάσεων. Πριν από μερικές εβδομάδες η Ελληνίδα δρομέας Μαρία Πολύζου επανέλαβε την πρώτη αποστολή του Φειδιππίδη πριν από τη Μάχη του Μαραθώνα διανύοντας σε πέντε μέρες την απόσταση Αθήνα-Σπάρτη-Αθήνα.

Ο Jürgen Mennel αντιλαμβάνεται τον εαυτό του ως αγγελιοφόρο σημαντικών μηνυμάτων. Αυτό αφορά, κυρίως, τη σημασία του δρόμου αντοχής ως δραστηριότητα για την προάσπιση της υγείας, αλλά και ως θεραπευτική δραστηριότητα, ιδιαίτερα στις μέρες μας. Για το λόγο αυτό το εγχείρημα του Mennel θα συνοδεύεται από τη δημοσίευση των πλέον επίκαιρων ερευνητικών αποτελεσμάτων διαφόρων αθλητιατρικών ιδρυμάτων της Γερμανίας. Αυτό θα γίνεται μέσω της ιστοσελίδας http://athenlauf.de, όπου και θα καταγράφεται το ημερολόγιο της υπερμαραθώνιας διαδρομής του.

Επιπλέον, το τρέξιμο αποτελεί για τον Jürgen Mennel έκφραση της επιμονής, της αυτενέργειας, της προθυμίας να αναμετρηθεί κανείς με μία πρόκληση χωρίς να εγκαταλείπει την προσπάθεια με την πρώτη δυσκολία. Ως κοινωνικός παιδαγωγός ο Jürgen Mennel ξέρει να εκτιμά τη σημασία αυτών των ιδιοτήτων στη διαμόρφωση του χαρακτήρα.

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter