H ομάδα μπάσκετ της Βουλής

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Αθλητισμός

Για έκτη συνεχή σεζόν, η ομάδα μπάσκετ της Βουλής ξεκίνησε σήμερα, Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010, την αγωνιστική της δραστηριότητα.
Με την έναρξη της ολομέλειας της Βουλής, η ομάδα θα ξεκινήσει προπονήσεις με πλήρη σύνθεση.

Ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε μεταξύ άλλων:

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: «΄Eξι χρόνια τώρα ,κάνουμε αυτό που η ελληνική Πολιτεία φέτος συγκρότησε ως Υπουργείο Υγείας, Διατροφής και Άθλησης. Εμείς, έξι χρόνια τώρα, άνθρωποι κάποιας ηλικίας με υπερβολικές δραστηριότητες προσπαθούμε να κερδίσουμε υγεία και αντοχή μέσω του αθλητισμού, μέσω του μπάσκετ. Έχουμε γίνει πια φίλοι και κάθε Τετάρτη παίζουμε μπάσκετ. Αυτό το πράγμα όταν το επεκτείνει κανείς- σε όλες τις ηλικίες της ανθρώπινης ζωής- και όταν συγκροτηθεί μία κρατική-κυβερνητική αρμοδιότητα, Διατροφής, Άθλησης και Υγείας, όπως έγινε τώρα από τον πρωθυπουργό, θα μπει και στα σχολεία, σε συνεργασία με την κ.Άννα Διαμαντοπούλου έτσι ώστε να καθοριστούν πολλά.Ακόμη και το τι πρέπει να πουλάει ένα κυλικείο.Γιατί δηλητηριάζονται τα παιδιά μας.Τρώνε ότι δεν πρέπει να φάνε. Ότι δεν πρέπει και με αγώνα δεν επιτρέπουν οι γονείς, το τρώνε εκεί.

Πρόκειται για μια υγιεινή αντιμετώπιση της ζωής, για τις ηλικίες των ανθρώπων που πρέπει να κάνουν προσπάθεια για να συντηρηθούν. Εμείς ανήκουμε σε αυτή την ηλικία και προσπαθούμε να κάνουμε πράξη αυτό που λέμε στην Βουλή0- ως Κυβερνητική αρμοδιότητα -και θα το περνάμε και στην κοινωνία. Φέτος θα το κάνουμε ο Χρήστος Αηδόνης και εγώ,κάπως διαφορετικά απ' ότι γινόταν τα προηγούμενα πέντε χρόνια και εννοώ την ομάδα μπασκετ της Βουλής. Θα προσπαθήσουμε φεύγοντας από το κέντρο με αγώνες που θα δώσουμε στην περιφέρεια, να περάσουμε το μήνυμα, «υγεία, άθληση, διατροφή»,σε συνεργασία με τα σχολεία αλλά και με ομάδες απεξάρτησης όπως κάναμε και στο παρελθόν. Ξεκινάμε αυτή την προσπάθεια που λέει ότι :''ο αθλητισμός είναι ποιότητα ζωής¨, με μεγαλύτερη ένταση, γιατί τόσο εγώ, όσο και ο Χρήστος το έχουμε στις πλάτες μας, ως Κυβερνητική αρμοδιότητα..

Στη συγκέντρωση έδωσαν επίσης το παρών, ο Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Χρήστος Αηδόνης, ο Βουλευτής της Ν. Δημοκρατίας, στην Α' περιφέρειας Θεσσαλονίκης Γιάννης Ιωαννίδης, ο Βουλευτής του ΛΑΟΣ στην Α' περιφέρεια των Αθηνών, Θανάσης Πλεύρης, καθώς και οι υπόλοιποι παίκτες της ομάδας Κ. Παταβούκας, Σ. Τζαλαλής, Π. Διαδιώτης, Π. Περιβολάρης, Γ. Παπαγεωργίου.

Μετά το τέλος της προπόνησης,έγιναν από τους παρευρισκομένους,οι ακόλουθες δηλώσεις;

ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΗΔΟΝΗΣ: «Υπάρχει μεγάλη αγωνιστικότητα, πάθος και δύναμη σε αυτή την ομάδα και αυτό μεταφέρεται προς τα έξω ως μήνυμα, ότι για να μπορέσεις να κερδίσεις, αν δεν είσαι δυνατός αν δεν αγωνίζεσαι, δεν εξασφαλίζεις αποτελέσματα. Μέσα από αυτό τον αγώνα μεταφέρουμε ένα μήνυμα: ότι η άσκηση είναι απαραίτητη στον κάθε άνθρωπο και σήμερα υπάρχει και μία νέα πολιτική βούληση από την Κυβέρνηση ,ν΄ ανοίξουμε ένα νέο πεδίο πολιτικής, που αφορά στην άσκηση, την υγεία και τη διατροφή. Πρέπει όλοι οι άνθρωποι να έχουμε μία μικρή η μεγάλη αθλητική δράση και παράλληλα να προσέξουμε την διατροφή μας για να εξασφαλίσουμε ένα αποτέλεσμα, που είναι άλλο από την ΥΓΕΙΑ».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ: «Βασιζόμαστε απόλυτα στον Λοβέρδο. Επιτέλους γίνεται μία σύνδεση του αθλητισμού με την υγεία. Οι Γερμανοί το έχουν εφαρμόσει χρόνια και γι' αυτό τον λόγο έχουν κόψει πολλά χρήματα από τις επενδύσεις που κάνουν πάνω στην υγεία, βάζοντας τον αθλητισμό σε όλες τις ηλικίες. Υπάρχει δια βίου άσκηση. Χαίρομαι, διότι μπορεί ο Ανδρέας να κάνει προγράμματα για τα παιδιά μας, αυτά που είχαμε ξεκινήσει εμείς. Επειδή είναι ένας άνθρωπος που έχει ευαισθησία με τη νεολαία,μας επισημαίνει π'ως πρέπει να δούμε για ποιο λόγο το παιδιά μας είναι παχύσαρκα ή λιπόσαρκα, Για ποιο λόγο ακόμη ,τα παιδιά στην Κρήτη μέχρι 6 ετών,-όπου έχει τα καλύτερα προϊόντα μεσογειακής διατροφής-έχουν χοληστερίνη σε επικίνδυνο βαθμό. Όλα αυτά αποδεικνύουν ότι ο αθλητισμός και η άσκηση δίνουν την ισορροπία μεταξύ, πνεύματος - κορμιού και κόπωσης. Πρέπει να βάλουμε περισσότερες ώρες άθλησης στα σχολεία να τα απελευθερώσουμε λίγο τα παιδιά μας. Ήδη η γραμμή είναι να μειωθούν τα μαθήματα.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΛΕΥΡΗΣ: «Η ομάδα εκτός από βουλευτές, έχει στο δυναμικό της παλαιούς αθλητές και δημοσιογράφους. Προσπαθούμε να περάσουμε ένα φίλαθλο πνεύμα, να κάνουμε αγώνες για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Το πρόγραμμα καταρτίζεται και θα προσπαθήσουμε να είναι πιο ενεργό κοινωνικά το έργο μας και όχι μόνο αθλητικό. Έχουμε τον Ανδρέα Λοβέρδο που είναι η ψυχή αυτή της ομάδας και έτσι μαζί με τον αθλητισμό,πιστεύουμε θα αποκτήσουμε και καλύτερη διατροφή».

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΤΑΒΟΥΚΑΣ: «Το μήνυμα αθλητισμός είναι ζωή. Είναι ένα μήνυμα που προσπαθούμε να περάσουμε μέσα από διοργανώσεις, μέσα από την χαρά του παιχνιδιού».

 

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter