Συνάντηση Γιάννη Μπαλαλή με τους αθλητικούς φορείς

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Αθλητισμός

Την Κυριακή 23 Ιανουαρίου και ώρα 11:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Πυλίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Αντιδημάρχου κ. Μπαλαλή Γιάννη, της Δημοτικής Συμβούλου κ. Ρούφα Ιωάννα και των συνεργατών τους από το Δ.Ο.Α. Κω με τους αθλητικούς φορείς όλου του νησιού όπου μεταξύ άλλων στην εισήγηση του ο κ. Μπαλαλής ανάφερε:

«Στην εποχή της μεγάλης οικονομικής κρίσης αναδεικνύεται κάθε μέρα και περισσότερο η ανάγκη της κοινωνικής αλληλεγγύης, που σημαίνει ότι τα μέλη μιας κοινωνίας εκπαιδεύονται από τις μικρές ηλικίες να στηρίζουν το διπλανό τους, ιδίως μάλιστα τους πιο αδύνατους. Ο καταλληλότερος χώρος για να αναπτυχθεί αυτή η αντίληψη της αλληλεγγύης είναι τα σωματεία σας, είναι οι αθλητικές ομάδες, που αποτελούν μικρές κοινωνίες και εκεί τα παιδιά πιο εύκολα μπορούν να μάθουν να καταπολεμούν τον ατομισμό τους και να λειτουργούν ομαδικά, αναπτύσσοντας σχέσεις αγάπης και αλληλεγγύης.

Στο ίδια πλαίσια και στην ίδια κατεύθυνση αναδεικνύεται η σπουδαιότητα του εθελοντισμού που δεν είναι τίποτα άλλο παρά έκφραση κοινωνικής αλληλεγγύης και που μπορεί να παίξει σημαντικότατο ρόλο στην ανάπτυξη και του αθλητισμού, όπως και όλων των άλλων κοινωνικών δράσεων. Όλοι εσείς οι εκπρόσωποι των αθλητικών φορέων είστε εθελοντές και προσφέρετε την ψυχή σας, το χρόνο σας και τα οικονομικά μέσα για να αναπτύξετε το άθλημα ή τον τομέα άθλησης που αγαπάτε περισσότερο. Όλοι εσείς όμως έχετε ένα κοινό παρονομαστή.

Είστε εθελοντές που αγαπούν τους ανθρώπους και κυρίως τα παιδιά. Θέλω να ξέρετε ότι έτσι θα σας αντιμετωπίζω όσο θα εκπροσωπώ τη δημοτική αρχή στον τομέα αυτό. Βασική μας αρχή είναι η επιδίωξη μιας σταθερής σχέσης και μόνιμης συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα μεταξύ του δήμου, των σωματείων και των σχολείων. Κύριος στόχος όλων των πυλώνων του αθλητισμού (δήμου, σωματείων, σχολείων) πρέπει να είναι η μεγαλύτερη δυνατή προσέλκυση και προσέλευση στους αθλητικούς χώρους και εγκαταστάσεις ατόμων όλων των ηλικιών με προγράμματα επιστημονικά τεκμηριωμένα.

Επιδιώκουμε μια σταθερή σχέση συνεργασίας με τη σχολική κοινότητα, δηλαδή με τους δασκάλους και καθηγητές, τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων και τους μαθητές και μέσα απ' αυτή τη συνεργασία να αναπτυχθεί ο σχολικός αθλητισμός και να ζωντανέψουμε ξανά τα σχολικά πρωταθλήματα. Την ίδια προσπάθεια θα καταβάλουμε για να ξαναζωντανέψουμε τα εργασιακά πρωταθλήματα. Ο αθλητισμός θα πρέπει να γίνει τρόπος ζωής για μικρούς και μεγάλους, να είναι μέρος της καθημερινότητάς μας.

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter