Φεστιβάλ Αναρρίχησης στην Κάλυμνο

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Αθλητισμός

Egmontaz (wikimedia)

Εκπροσωπώντας της Κυβέρνηση ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γιώργος Νικητιάδης καλωσόρισε τους 350 αθλητές αναρρίχησης που ταξίδεψαν από δέκα χώρες στην Κάλυμνο για να συμμετάσχουν στον ετήσιο Φεστιβάλ Αναρρίχησης του νησιού, χορηγός του οποίου ήταν ο ΕΟΤ.

Ο κ. Νικητιάδης ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες αθλητές της αναρρίχησης για την προτίμησή τους στην Ελλάδα και ειδικότερα στην Κάλυμνο και εξήγησε τη στρατηγική της Κυβέρνησης για να αναδείξει τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, ανάμεσα στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και ο αναρριχητικός τουρισμός. Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε στον υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού ο ενθουσιασμός των ξένων αθλητών από την αναρριχητικά πεδία της Καλύμνου, μετά από συζήτηση που είχε μαζί τους σε μια από τις δεκάδες πίστες που διαθέτει το νησί.

Με την τελετή ολοκλήρωσης του τετραήμερου Φεστιβάλ αναρρίχησης στην Κάλυμνο, υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού ο κ. Νικητιάδης δήλωσε: «Η αναρρίχηση στην Κάλυμνο δείχνει τον δρόμο για να προχωρήσουν οι άλλες μορφές εναλλακτικού τουρισμού. Υποχρέωση της κυβέρνησης είναι να ενισχύσει την προσπάθεια που γίνεται ώστε να αποκτήσουμε τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη διασφαλίζοντας παραλλήλως την ορθολογική λειτουργία των αναρριχητικών πεδίων με τη θεσμοθέτηση κανόνων και μέτρων. Θα συνεχίσουμε με την ίδια διάθεση για να ανεβάσουμε τον τουρισμό μας όσο ψηλότερα γίνεται».

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter