Εθνική Νεανίδων: Πρεμιέρα απόψε με Λετονία

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Αθλητισμός

1

Άνοδος: Αυτό και μόνο σκέφτονται και ονειρεύονται οι παίκτριες της Εθνικής Ομάδας των Νεανίδων που μπαίνουν στη μάχη του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος (Β' κατηγορίας). Το τουρνουά θα πραγματοποιηθεί στη πόλη Μισκόλτς της Ουγγαρίας (4-14 Αυγούστου)

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός , Τάκης Μπακογεώργος , που δεν αντιμετωπίζει προβλήματα με τραυματισμούς αθλητριών δείχνει συγκρατημένα αισιόδοξος για την επίτευξη του στόχου, της ανόδου στην μεγάλη κατηγορία και έσπευσε να τονίσει: «αυτή η Εθνική Ομάδα χάνει την τελευταία στιγμή και για μία θέση την άνοδο» και συμπλήρωσε με τόνο αποφασιστικό: «Νομίζω ότι έφτασε η στιγμή.... όλες (σ.σ. παίκτριες) δείχνουν πιο ώριμες και προσγειωμένες για την υλοποίηση του. Αυτή τη φορά θα τα καταφέρουμε.»

Ο κ.Μπακογεώργος χρίζει 6 ομάδες ( Ελλάδα, Πορτογαλία, Κροατία, Ουγγαρία, Γερμανία, Αγγλία) ως φαβορί για μια θέση στο τελικό της διοργάνωσης που δίνει και το εισιτήριο για την Α' Κατηγορία συμπλήρωσε: «σ'αυτές τις ηλικίες (κάτω των 18) όλα μπορούν να συμβούν. Μην σας φανεί παράξενο να ξεπεταχθεί μια ομάδα που θα εκτοπίσει ένα από τα λεγόμενα φαβορί. Γι' αυτό και δεν υποτιμάμε καμία αντίπαλο.»

«Είμαι ευχαριστημένος από τη πρόοδο αλλά και την αγωνιστικότητα των κοριτσιών. Άλλωστε 8 από αυτές μάζεψαν εμπειρίες με την συμμετοχή τους στην Εθνική Ομάδα των Νέων Γυναικών πριν λίγες μέρες στο τουρνουά στην Οχρίδα.» τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός και καταλήγοντας αναφέρθηκε και στον αγώνας της πρεμιέρας: «Η Λετονία είναι άγνωστη για μας. Δεν έτυχε να την αντιμετωπίσουμε τα 4 τελευταία χρόνια. Άρα ότι ξέρουμε είναι από διάφορους αγώνες που είδαμε σε βίντεο. Πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα αφού οι πρεμιέρες σε διοργανώσεις σαν αυτή κρύβουν εκπλήξεις κι' εμείς δεν θέλουμε να βρεθούμε θύμα μίας τέτοιας.»

ΠΑΙΚΤΡΙΕΣ

Αναστασία Σλούκα: «Πάμε βασικά για ότι το καλύτερο. Στο πίσω μέρος του μυαλού μας όμως έχουμε σαν μόνο στόχο την άνοδο. Δεν μένουμε στο γεγονός ότι πέρσι χάσαμε στο παρά πέντε το στόχο. Φέτος είμαστε πιο πεισμωμένες και αποφασισμένες να το πετύχουμε. Δεν κουβαλάμε όμως κανένα άγχος... όπως είπα πάμε για το καλύτερο.»

Γεωργία Κανταρά: « Πάμε να ολοκληρώσουμε κάτι που αφήσαμε στη μέση πέρσι. Η άνοδο που χάσαμε πέρσι φέτος θα την καταφέρουμε. Το βασικό πλεονέκτημα μας είναι ότι είμαστε μια παρέα και μάλιστα εδώ και πολλά χρόνια συμβαδίζουμε... όλες μαζί. Ξέρουμε η μία το παιχνίδι της άλλης. Και ελπίζω να' χουμε την υγειά μας από την αρχή ως το τέλος... είναι πολύ σημαντικό για την υλοποίηση του στόχου.»

Ανθή Χατζηγιακουμή: « Έχουμε μία πολύ καλή ομάδα κάτι που μας γεμίζει αισιοδοξία ώστε να φτάσουμε στην άνοδο. Πέρσι λυπηθήκαμε πολύ που την χάσαμε για μία ήττα αυτό όμως ταυτόχρονα μας έκανε και πιο δυνατές. Φέτος με την καρδιά και το πάθος που μας χαρακτηρίζει θα την πετύχουμε. Είμαι πολύ χαρούμενη που κι' εγώ μπορώ να προσφέρω ένα λιθαράκι στην προσπάθεια της ομάδας.»

Γρηγορία Πατεράκη: « Δουλεύουμε όλες πολύ σκληρά για να φτάσουμε στο στόχο μας που δεν είναι άλλος από την άνοδο. Πέρσι δεν το κατορθώσαμε.Η ομοιογένεια αφού είμαστε μαζί εδώ και πολλά χρόνια είναι το πλεονέκτημα μας. Επίσης την ώρα του αγώνα δείχνουμε πολύ μυαλωμένες και συγκεντρωμένες. Εύχομαι αυτή η φουρνιά θα δώσει στο γυναικείο μπάσκετ στη χώρα μας την θέση που αξίζει πραγματικά να βρίσκεται...ψηλά στην εκτίμηση του κόσμου. »

Η σύνθεση της Εθνικής Ομάδας των Νεανίδων:

Δήμητρα Καμπουράκη, Μυρτώ Σταμπουλίδου, Μαρία Χριστακοπούλου, Μαρία Παπαβασιλείου, Στέλλα Φουράκη, Γεωργία Κανταρά, Ασπασία Καλαμπάκου, Αναστασία Σλούκα, Βασιλική Τάρλα, Ανθή Χατζηγιακουμή, Γρηγορία Πατεράκη, Άρτεμης Σπανού.

Προπονητής: Τάκης Μπακογεώργος

Βοηθός προπονητής: Θάνος Σόφτσης

Η Εθνική Ομάδα των Νεανίδων συμμετέχει στο Δ' 'Ομιλο με τις Λετονία ,Αυστρία και Νορβηγία.

Το πρόγραμμα στη πρώτη φάση του τουρνουά:

Λετονία – Ελλάδα (4 Αυγούστου, 21.30)

Ελλάδα – Αυστρία (5 Αυγούστου, 19.15)

Ελλάδα – Νορβηγία (6 Αυγούστου, 14.45)

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter