Ηγετική εμφάνιση της Ανθής στη νίκη επί της Λετονίας

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Αθλητισμός

Ανθή Χατζηγιακουμή

Σ' ένα συναρπαστικό αγώνα η Εθνική Ομάδα Μπάσκετ των Νεανίδων μπήκε νικηφόρα στην προσπάθεια της στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Στο Μίσκολτς της Ουγγαρίας επιβλήθηκε με 70 – 68 στην παράταση (59 – 59 κ.α.) της Λετονίας

Η ομάδα του Τάκη Μπακογεώργου ξεκίνησε νωθρά τον αγώνα (21 – 17 στο 10'). Στην συνέχεια βρήκε ρυθμό και έκλεισε το ημίχρονο προηγούμενη με .Και στα πρώτα λεπτά της επανάληψης συνεχίστηκε η Ελληνική κυριαρχία (57 - 45 στο 30').

Στο 4οδεκάλεπτο τα κορίτσια έπαθαν μπλάκ άουτ .Το επιμέρους σκορ ήταν 2 -14. Και ως εκ τούτου οι Λετονές ισοφάρισαν με ½ βολές 12'' πριν την λήξη. Διπλή ζημιά αφού αυτό ήταν το 5ο φάουλ της Σπανού (19 π. και 9 ρ.)..

Η παράταση δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς. Οι Λετονές βρέθηκαν να προηγούνται και με 63 – 59 στο 42' .Στο σημείο αυτό όμως ξεκίνησε η αντεπίθεση των κοριτσιών του Τάκη Μπακογεώργου. Με ηγετική εμφάνιση της Χατζηγιακουμή (23π. και 9 ρ.) ήρθε το τελικό 70 – 68.

Ελλάδα ( Τάκης Μπακογεώργος): Καμπουράκη 2, Φουράκη 2, Κανταρά 9, Καλαμπάκου , Σλούκα 3 (1), Τάρλα , Χατζηγιακουμή 23 (3), Πατεράκη 12 , Σπανού 19.

ΔΗΛΩΣΗ:

«Μόνο την νίκη κρατάμε από αυτό το παιχνίδι που θα μετρήσει στη συνέχεια του τουρνουά»: αυτά ήταν τα λόγια του ομοσπονδιακού προπονητή ,Τάκη Μπακογεώργου, και συμπλήρωσε: «Πρέπει να ξεχάσουμε ότι έγινε στο 4ο δεκάλεπτο».

Η Ελληνική αποστολή ευχαριστεί όσους της συμπαραστάθηκαν στη δύσκολη πρεμιέρα του τουρνουά και ιδιαίτερα τους δυο Έλληνες διαιτητές που βρίσκονται κι' αυτοί στο Μίσκολτς.

* Η Εθνική Ομάδα των Νεανίδων αντιμετωπίζει σήμερα στις 19.15 την Αυστρία.

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter