Στα ημιτελικά του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος η Εθνική Νεανίδων

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Αθλητισμός

u20-12-8-11

Στα ημιτελικά του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος (Β' Κατηγορίας) προκρίθηκε η Εθνική Ομάδα των Νεανίδων. Οι παίκτριες του Τάκη Μπακογεώργου επανήλθαν στα θετικά αποτελέσματα κερδίζοντας με 59-45 τη Λευκορωσία.

Με ηγετικές μορφές τις Σπανού (20 πόντους) και Χατζηγιακουμή (16 πόντους) το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση. Σπουδαία ήταν επίσης η προσφορά των Κανταρά και Σλούκα (από 10 ριμπάουντ και 5 ασίστ αμφότερες).

Πλέον η Εθνική Ομάδα των Νεανίδων θ' αντιμετωπίσει αύριο (13/8, 21.30) στα ημιτελικά του τουρνουά τη Φινλανδία. Με νίκη εκτός από την είσοδο στο τελικό θα πετύχει ταυτόχρονα και την άνοδο στη πρώτη κατηγορία.

Τα δεκάλεπτα: 17-7, 32-21, 46-37, 59-45.

Ελλάδα: Καμπουράκη, Σταμπουλίδου, Χριστακοπούλου, Παπαβασιλείου, Φουράκη 2, Κανταρά 5(1), Καλαμπάκου, Σλούκα 9, Τάρλα 2, Χατζηγιακουμή 16, Πατεράκη 5, Σπανού 20(1).

«Η μια μέρα που ξεκουράστηκαν οι παίκτριες μου τους έδωσε την απαραίτητη δύναμη για να δείξουμε το πραγματικό μας πρόσωπο και να φτάσουμε στη νίκη.» δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Τάκης Μπακογεώργος, και συμπλήρωσε με προβληματισμό: «Τελικά είναι πάρα πολλά τα συνεχόμενα παιχνίδια, τόσο πνευματικά όσο και σωματικά.» Καταλήγοντας αναφέρθηκε στον ημιτελικό με τη Φινλανδία: «Αύριο θα' ναι άλλη μια δυνατή αναμέτρηση. Πρέπει να μαζέψουμε όσες δυνάμεις έχουμε και να πετύχουμε τον στόχο μας.»

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter