Μια Καλλιθεάτισσα από την Κω στην Φλόριντα

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Αθλητισμός

Ανθή Χατζηγιακουμή

Ξεκίνησε πριν λίγα 24ωρα η Αμερικάνικη εμπειρία της ΔΙΚΗΣ ΜΑΣ Ανθής Χατζηγιακουμή που όπως νωρίτερα η Άρτεμις Σπανού, η Τζέσικα Ογκουνόριν και η Άννα Καβάσιλα και φέτος η Ρία Πατεράκη δοκιμάζει την τύχη της σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ . Το Φλόριντα Γκολφ Κόουστ ξεκίνησε προπονήσεις στην Άλικο Αρίνα ενόψη της νέας σεζόν του NCAA που ξεκινά γι΄ αυτό 11 Νοέμβρη κόντρα στις «Πειρατίνες» του Σέτον Χολ στο Σάουθ Όραντζ του Νιού Τζέρσεϊ (οι παλιοί θυμούνται ότι είναι το πανεπιστήμιο από το οποίο αποφοίτησε ο Νίκος Γκάλης).

Αυτό ήταν το εναρκτήριο ματς και πέρυσι, με νίκη τότε του Φλόριντα 64-57. Βέβαια τα αποκαλυπτήρια των Αετών του Γκολφ θα γίνουν για τους οπαδούς της ομάδας μια εβδομάδα νωρίτερα στις 4 Νοέμβρη κόντρα στo B΄ κατηγορίας πανεπιστήμιο του NCAA, ¨Εκερντ σε ματς προετοιμασίας (preseazon) .

Η ομάδα του Καρλ Σμέσκο έχει ενισχυθεί σημαντικά με νέα κορίτσια μεταξύ των οποίων η δικιά μας Ανθή Χατζηγιακουμή, η Κένεντι Μπρίτανι και η Ουίτνι Νάϊτ ενώ αστέρι της ομάδας και σκόρερ είναι η Σάρα Χάνσεν .

Τρία χρόνια στις Εσπερίδες και στην Καλλιθέα η Ανθή μας γαλουχήθηκε σε ένα σύλλογο και πέτυχε πολλά.

Πήρε ένα κύπελλο Ελλάδας (2009 στην Ζοφριά) , ένα κύπελλο πανελληνίου κορασίδων (Πτολεμαΐδα 2009), ένα αργυρό μετάλλιο Πανελληνίου νεανίδων στο Ρέθυμνο (2010), ένα πρωτάθλημα κορασίδων ΕΣΚΑΝΑ (2009), ένα νεανίδων ΕΣΚΑΝΑ (2010) , ένα κύπελλο ΕΣΚΑΝΑ γυναικών (2010), πολλές διακρίσεις σκόρερ και πολυτιμότερης παίκτριας με τις Εσπερίδες, αρκετές διακρίσεις με την Εθνική κορασίδων, νεανίδων και νέων γυναικών, ενώ πρόσφατα είχε κληθεί και στην Εθνική γυναικών. Η Ανθή μίλησε στο σάϊτ μας για την νέα της εμπειρία αφού η φόργουορντ των Εσπερίδων και της Εθνικής πήγε στην Φλόριντα με όνειρα και φιλοδοξίες .

«Αρχικά να πω ότι όλα εδώ είναι καταπληκτικά και το κυριότερο πέραν των φανταστικών εγκαταστάσεων που είναι πέρα από κάθε φαντασία σε μέγεθος πολυτέλεια και απαιτήσεις.

Το τεράστιο campus , το περιβάλλον , οι άνθρωποι ενώ τα πολύ καλά κορίτσια μου συμπεριφέρονται άψογα , σαν να με ξέρουν χρόνια. Προσαρμόζομαι συνέχεια και είμαι ενθουσιασμένη από όλους και όλα και ελπίζω να σταθώ στο ύψος των περιστάσεων γιατί η υποτροφία που πήρα έχει και ανάλογες απαιτήσεις. Άλλωστε θέλω να αποδείξω ότι την άξιζα απόλυτα και να κάνω υπερήφανους τους γονείς μου, τον αδερφό μου , το νησί μου τη Κω και όλους στην Ελλάδα που με αγαπούν και θέλουν να πετύχω.

Φυσικά χρειάζεται σκληρή δουλειά , προσήλωση στον στόχο και σας βεβαιώ ότι ήδη έχω μπει σε πυρετώδεις ρυθμούς για να ανταποκριθώ.

Η γλώσσα, οι όροι είναι τα πιο δύσκολα και τα τεστ είναι συνεχή, ακόμη και μέσω internet και δεν υπάρχει χρόνος για ούτε ένα χαμένο λεπτό. Ζορίζομαι αλλά θα τα καταφέρω, ενώ έχω ήδη επιλέξει το «major» δηλαδή την κατεύθυνση που είναι «elementary education» δηλαδή να γίνω δασκάλα δημοτικού σχολείου.

Εδώ δεν υπάρχουν περιθώρια να μην διαβάσεις και να μην εξοικειωθείς άμεσα με την γλώσσα και τα μαθήματα γιατί υπάρχει κίνδυνος να επηρεάσει αυτό την μπασκετική σου καριέρα και ειλικρινά κάτι τέτοιο δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι.

Σχεδόν ένα μήνα βρίσκομαι στην Φλόριντα και μέχρι την Κυριακή κάναμε μόνο ατομική προπόνηση και δεν επιτρεπόταν η ομαδική δουλειά αφού είναι νόμος του NCAA .

Η ομάδα μου είναι προσαρμοσμένη στο γρήγορο παιχνίδι με παίκτριες All around , σουτάρουμε πολύ και αυτός είναι ο κύριος τρόπος παιχνιδιού . Είναι ένα στυλ παιχνιδιού που νομίζω μου ταιριάζει .

¨Εχω ήδη γνωρίσει και κάποιον σχετικό με την Ελλάδα απόφοιτο του ελληνοαμερικάνικου κολλέγιου ACS που παίζει ποδόσφαιρο και λέγεται Κρίστιαν Ρομπς. Μεγάλωσε στην Ελλάδα και μιλά σαν Έλληνας. Εύχομαι υγεία σε όλους και υπόσχομαι ότι θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου.»

Ο Κάρλ Σμέσκο ο προπονητής της ομάδας τόνισε στο σάϊτ του Πανεπιστημίου για την πρεμιέρα: «Η πρώτη προπόνηση είναι πάντα συναρπαστική. Όπως όλα δείχνουν κάναμε σημαντική πρόοδο. Η χαρά για μένα είναι να βλέπω ατομική και ομαδική βελτίωση σε καθημερινή βάσ.»

esperideswbc.blogspot.com

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter