Νικηφόρο ξεκίνημα στη Τσεχία για την Εθνική Νέων Γυναικών

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Αθλητισμός

*

Με το δεξί ξεκίνησε την προσπάθειά της για άνοδο στην πρώτη κατηγορία η Εθνική Νέων Γυναικών που επικράτησε με 55-48 της Βουλγαρίας.

Χατζηγιακουμή και Σπανού οργίασαν πετυχαίνοντας ντάμπλ-ντάμπλ, ενώ εξαιρετικές ήταν και οι Σταμολάμπρου, Τάρλα

Όπως αναφέρει το www.womensports.gr στο πρώτο δεκάλεπτο οι παίκτριες του Σόφτση αιφνιδιάστηκαν, καθώς η Τατιάνα Γκάτεβα είχε διαβάσει πλήρως το παιχνίδι της ομάδας μας με αποτέλεσμα να μην βρίσκουμε λύσεις. Οι διεθνείς μας έψαχναν στο χαμηλό post τη Σπανού σχεδόν σε κάθε επίθεση, αλλά οι Βουλγάρες με νταμπλ και τριπλ τιμ κατάφερναν να αντιμετωπίσουν με απόλυτη επιτυχία αυτή την κατάσταση. Το πρώτο δεκάλεπτο τελείωσε με 12-10 υπέρ της Εθνικής.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η Εθνική μας τα βρήκε σκούρα στα πρώτα 4 λεπτά (όπου και δεν πέτυχε καλάθι) απέναντι στην 2-3 ζώνη της ομάδας της Βουλγαρίας. Το τραγικό 0/15 τρίποντα σε αυτό το διάστημα ευτυχώς για την ομάδα μας δεν είχε κακές συνέπειες καθώς η ομάδα της Βουλγαρίας ήταν απελπιστικά άστοχη στην επίθεση. Η είσοδος της Σταμολάμπρου και της Τάρλα, άλλαξαν τη ροή του αγώνα με το 10λεπτο να τελειώνει 26-14 για την ομάδα μας. Στο δεύτερο δεκάλεπτο η Τάρλα πέτυχε τους 8 από τους 14 πόντους της Εθνικής με δυο καλάθια και φάουλ, ενώ η Χατζηγιακουμή πρόλαβε να μαζέψει 9 ριμπάουντ!

Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν τραγικό για την Εθνική μας καθώς η Βουλγαρία με επιμέρους σκορ 18-9 κατέβασε τη διαφορά στους τρεις πόντους, 35-32. Όπως και στο δεύτερο δεκάλεπτο έτσι και στο τρίτο η ομάδα μας έκανε να πετύχει καλάθι 5 αγωνιστικά λεπτά, με τη Σταμολάμπρου να δίνει τη λύση. Η Γκάτεβα επέλεξε στο μεγαλύτερο διάστημα του δεκαλέπτου να παίξει ζώνη όπου είχαμε 1/6 τρίποντα.

Στο τελευταίο και κρισιμότερο δεκάλεπτο «μίλησε» η Αρτεμις Σπανού, η οποία με καθοριστικά καλάθια διατηρούσε την ομάδα μας μπροστά στο σκορ. Η Βουλγαρία μείωσε στους δύο, 50-48, 41΄΄ πριν από τη λήξη της αναμέτρηση, αλλά το καλάθι και φάουλ της Σπανού και οι βολές των Σλούκα και Σταμολάμπρου χάρισαν τη νίκη στην ομάδα μας.

Δεκάλεπτα: 12-10, 26-14, 35-32, 55-48
Ελλάδα (Σόφτσης): Καμπουράκη, Πολιτοπούλου, Σταμολάμπρου 10 (1), Χριστακοπούλου, Φουράκη, Κανταρά 7, Καλαμπάκου 3, Σλούκα 1, Τάρλα 11, Χατζηγιακουμή 11 (1τρ., 18ριμπ.), Πατεράκη, Σπανού 12 (13ριμπ.).

tsiotras.blogspot.gr

 

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter