Νέων Γυναικών: «Χρυσές» οι Ελληνίδες στην Τσεχία

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Αθλητισμός

222

Λίγο πριν την αυλαία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Γυναικών (Β΄ κατηγορία) που διεξάγεται στην Τσεχία, οι πρωταθλήτριες και πρωταγωνίστριες της Εθνικής μας ομάδας μίλησαν στο basket.gr για την κατάκτηση της πρώτης θέσης και την επάνοδο στην Α΄ κατηγορία.

Σπανού: «Ήταν ένα πρωτάθλημα όπου τις ομάδες και τις παίκτριες τις είχαμε συναντήσει ξανά. Εμείς ήμασταν ανανεωμένες και βελτιωμένες σαν ομάδα. Το επόμενο διάστημα θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε η κάθε μία τα ατομικά χαρακτηριστικά μας, έτσι ώστε να είμαστε έτοιμες για την Α΄ κατηγορία».

Χατζηγιακουμή: «Τις περισσότερες ομάδες τις είχαμε δει από πέρσι. Όλοι οι αγώνες ήταν δύσκολοι και με ξεχωριστή σημασία. Αυτό που μας βοήθησε είναι ότι είμαστε μια οικογένεια και ότι συγκεντρωθήκαμε στις οδηγίες του προπονητή μας».

Πατεράκη: «Το μεγαλύτερο θετικό στοιχείο μας είναι ότι είμαστε χρόνια μαζί. Το δέσιμο που έχουμε μας έχει βοηθήσει για να φθάσουμε σε επιτυχίες. Η ΕΟΚ όλα αυτά τα χρόνια μας έχει βοηθήσει στο να πετύχουμε τους στόχους μας. Δουλεύουμε όλες μαζί σε ένα ευχάριστο κλίμα και πλέον στοχεύουμε ακόμα πιο ψηλά».

Κανταρά: «Φέτος ήταν τελείως διαφορετικό το πρωτάθλημα. Είμαι ένα χρόνο στην Εθνική και σε αυτό το διάστημα μεγαλώσαμε και είμαστε πιο συνειδητοποιημένες. Είχαμε μια πολύ καλή συνεργασία και όλα τα κορίτσια γνωριζόμαστε πολύ καλά. Είμαστε πλέον ομάδα».

Πολιτοπούλου: «Είμαστε έξι χρόνια μαζί τα περισσότερα κορίτσια και πλέον είμαστε σας οικογένεια. Έχουμε δουλέψει πολύ σκληρά και θεωρώ μας άξιζε το χρυσό μετάλλιο. Ήταν μια δύσκολη πορεία. Ήταν η πρώτη χρονιά που αντιμετωπίσαμε όλες τις ομάδες του τουρνουά. Ευτυχώς η ήττα από το Ισραήλ δεν μας επηρέασε στον τελικό μας στόχο».

Τάρλα: «Δεν ήταν εύκολο το έργο μας. Ήταν ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Δείξαμε ότι έχουμε δουλέψει σκληρά και ότι είχαμε ποιότητα στο παιχνίδι μας. Υπήρξαν και παιχνίδια που κρίθηκαν στον πόντο. Είχαμε δυνατή άμυνα. Μας χαρακτηρίζει η καρδιά που έχουμε. Είμαστε Ελληνίδες πάνω απ' όλα. Δεν χρειάζεται κάτι άλλο πέρα από την Ελληνική ψυχή».

Καμπουράκη: «Είχαμε στόχο την πρωτιά. Οι αντίπαλοι μου φάνηκαν δύσκολοι. Άλλους τους κερδίσαμε εύκολα και άλλους δύσκολα. Είχαμε πολύ καλό κλίμα και καταφέραμε να αφομοιώνουμε εύκολα τις οδηγίες του προπονητή μας».

Χριστακοπούλου: «Είχαμε πολύ καλό κλίμα. Είμαστε χρόνια μαζί. Είχαμε ως στόχο το χρυσό μετάλλιο και τα καταφέραμε. Ήταν ένα περίεργο πρωτάθλημα με απρόσμενες νίκες και ήττες ομάδων που δεν περιμέναμε».

Καλαμπάκου: «Είναι η δεύτερη χρονιά μου στην Εθνική. Μπορεί η συνεργασία μεταξύ γυναικών να είναι δύσκολη, ωστόσο υπήρξε άψογη λειτουργία της ομάδας, γεγονός που μας βοήθησε να ανέβουμε στην Α΄ κατηγορία, όπου ελπίζουμε να πάμε το ίδιο καλά. Η καλή ψυχολογία και ο χαρακτήρας των κοριτσιών, αλλά και ο τρόπος των προπονητών έπαιξαν καθοριστικό ρόλο».

Σταμολάμπρου: «Ήταν ένα αρκετά ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Ήταν η πρώτη χρονιά για μένα στην Εθνική καθώς είμαι η μικρότερη. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε πολύ καλές ομάδες και παίκτριες. Ο νέος τρόπος διεξαγωγής απαιτούσε συγκέντρωσε και στα 40 λεπτά κάθε αγώνα. Είμαστε ομάδα εντός και εκτός γηπέδου. Ήμασταν τρεις νεανίδες που καταφέραμε να εγκλιματιστούμε πολύ γρήγορα».

Φουράκη: «Στηριχτήκαμε στο ομαδικό μπάσκετ. Ήταν πολύ καλό το κλίμα μέσα στο γήπεδο και πιστεύω ότι παίξαμε το πιο ωραίο μπάσκετ. Το επίπεδο ήταν αρκετά υψηλό και νομίζω ότι ανταπεξήλθαμε στις απαιτήσεις του πρωταθλήματος».

Το επίλογο θέλησε να γράψει ο Ομοσπονδιακός προπονητής Θάνος Σόφτσης: «Θέλω να ευχαριστήσω τον Τάκη Μπακογιώργο, τον Γιάννη Μακρή, την Βάσω Μπεσκάκη, τον Ανδρέα Φραντζέσκο, την Ειρήνη Ιωσηφίδου, την Νικολέτα Σίνα και τον Ανδρέα Μαυρή ο οποίος δεν είναι τυχαίο ότι έχει συμμετοχή σε πολλές ομάδες που πήραν μετάλλια.

Τέλος αφιερώνω το χρυσό μετάλλιο στη γυναίκα μου και στα παιδιά μου που τον τελευταίο μήνα με στήριξαν στην προσπάθεια που κάναμε».
...

basket.gr

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter