Λάβετε θέσεις … για την Ώρα της Γης!
Τι κοινό έχουν άραγε η Μαρία Χούκλη, ο Θοδωρής Παπαλουκάς και οι ηθοποιοί Χρήστος Χατζηπαναγιώτης και Βίκυ Σταυροπούλου; Μα φυσικά το γεγονός ότι προετοιμάζονται για την Ώρα της Γης 2010, το Σάββατο 27 Μαρτίου!
Η αντίστροφη μέτρηση για το μεγαλύτερο παγκόσμιο συμμετοχικό γεγονός ενάντια στην κλιματική αλλαγή ξεκίνησε με την υποστήριξη καταξιωμένων προσωπικοτήτων από το χώρο της τέχνης, του αθλητισμού και της δημοσιογραφίας.
Το Σάββατο 27 Μαρτίου, στις 20:30, ολόκληρη η Ελλάδα αναμένεται να πρωταγωνιστήσει εκ νέου στην Ώρα της Γης, σβήνοντας για μια ολόκληρη ώρα τα φώτα, και δίνοντας έτσι το δικό της στίγμα στην παγκόσμια μάχη κατά της αλλαγής του κλίματος.
Στη Συνδιάσκεψη του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή που έλαβε χώρα στην Κοπεγχάγη τον περασμένο Δεκέμβριο, οι ηγέτες των μεγάλων κρατών, απογοήτευσαν τους πολίτες τους, καθώς δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν σε ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση του παγκόσμιου αυτού προβλήματος.
Η ανθρωπότητα όμως δε σταματά τον αγώνα. Η Ώρα της Γης 2010 δίνει φωνή και δύναμη πίσω στον πολίτη και στις τοπικές κοινωνίες.
Με σημείο αναφοράς, λοιπόν, τον δικτυακό τόπο http://www.wwf.gr/earthhour φορείς, δήμοι, κοινότητες, επιχειρήσεις αλλά και ο καθένας από εμάς, γινόμαστε φέτος οι πρωταγωνιστές της Ώρας της Γης, δημιουργώντας την προσωπική μας ιστοσελίδα και συγκεντρώνοντας όσο το δυνατόν περισσότερες συμμετοχές.
Ήδη, περισσότεροι από 100 δήμοι ανά τη χώρα έχουν δηλώσει τη συμμετοχή τους στην Ώρα της Γης,
δίνοντας το σύνθημα για μια ακόμη πρωτοπορία της χώρας μας.
Πέρυσι, εκτιμάται ότι περισσότερα από ένα εκατομμύριο νοικοκυριά σε ολόκληρη την Ελλάδα σκοτείνιασαν κατά την Ώρα της Γης, στέλνοντας ένα «εκτυφλωτικό μήνυμα» κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη.
Συνολικά 489 Δήμοι και κοινότητες 1649 επιχειρήσεις, 845 σχολεία καθώς και 325 φορείς σε ολόκληρη τη χώρα συμμετείχαν στην Ώρα της Γης 2009. Σύμφωνα με στοιχεία του ΔΕΣΜΗΕ, κατά την έναρξη της Ώρας της Γης, σημειώθηκε πτώση ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας κατά 500 MW, ποσότητα που είχε ως αποτέλεσμα την εξοικονόμηση 500 τόνων διοξειδίου του άνθρακα.