Οι διαδικασίες καταγραφής - αποκατάστασης των ζημιών

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Ανακοινώσεις

Κλιμάκιο της Υπηρεσίας Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων (Υ.Α.Σ.) θα βρίσκεται άμεσα στην Κω με στόχο την τάχιστη καταγραφή των καταστροφών που υπέστησαν οι συμπατριώτες μας και οι υποδομές του νησιού, μετά την επικοινωνία του Υφυπουργού Υποδομών κ. Γιάννη Μαγκριώτη με το Δήμαρχο Κω, Κώστα Καΐσερλη.

Παράλληλα από τη Δευτέρα οι πολίτες που υπέστησαν καταστροφές θα μπορούν να καταθέτουν τις αιτήσεις τους στο Δήμο Κω και συγκεκριμένα στο χώρο του γραφείου του Δημοτικού Οργανισμού Τουρισμού, που θα χρησιμοποιηθεί ειδικά για αυτό το σκοπό.

Οι αγρότες θα πρέπει να καταγράψουν τις ζημιές στη φυτική παραγωγή (στρέμματα και είδος καλλιέργειας) ενώ οι κτηνοτρόφοι θα πρέπει να καταγράψουν τα νεκρά ζώα, χωρίς ωστόσο να τα θάψουν ή να τα μετακινήσουν. Από τη Δευτέρα το πρωί πρέπει να προσέλθουν στους κατά τόπους ανταποκριτές των τοπικών διαμερισμάτων για τη δήλωση των ζημιών τους.

Αύριο το πρωί κλιμάκιο του Δήμου Κω με επικεφαλής το Δήμαρχο θα επισκεφθεί τα σημεία, τα σπίτια και τις επιχειρήσεις που παρουσιάζουν τις μεγαλύτερες καταστροφές, για να εκτιμήσουν την κατάσταση και να ξεκινήσουν άμεσα τις διαδικασίες αποκατάστασης.

Στις 12 το μεσημέρι θα συνεδριάσει και το συντονιστικό όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου για την αποτίμηση των ζημιών και τη δημιουργία του χρονοδιαγράμματος αποκατάστασης.

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter