Αφιέρωμα στην Κω από το ιταλικό Marco Polo, μέλος του ομίλου SKY TV

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Ανακοινώσεις

Στις 6 και 20 Μαΐου 2011 θα προβληθεί στην Ιταλία, σε δύο επεισόδια, το ταξιδιωτικό αφιέρωμα στην Κω, που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο από συνεργείο του τηλεοπτικού σταθμού Marco Polo, μέλος του ομίλου SKY TV. Στόχος του Ενιαίου Φορέα Τουρισμού Κω – Νισύρου ήταν, πέραν των τουριστικών αξιοθέατων, η προβολή της ιδιαίτερης σχέσης της Κω με την Ιταλία.

Η ιταλική επιρροή στη ρυμοτομία και την αρχιτεκτονική της περιοχής, οι δεσμοί φιλίας μεταξύ των δύο λαών και τα κοινά στοιχεία στην κουλτούρα και τον σύγχρονο τρόπο ζωής.

Τη δημοσιογραφική ομάδα συνόδευαν ο Διευθυντής του Ενιαίου Φορέα Τουρισμού, Νίκος Σοφός και η ιταλικής καταγωγής συμπατριώτισσα μας κυρία Σάντρα Καμπανή, στο πλαίσιο ενός περιεκτικού προγράμματος, που περιελάμβανε από ξενάγηση στη δημοτική μαρίνα από τον Πρόεδρο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της επιχείρησης, μέχρι απαγγελία του Ιπποκρατικού Όρκου στον ιστορικό Πλάτανο και παραδοσιακούς χορούς στην Πλατεία Ελευθερίας από τον Χορευτικό Σύλλογο «ΧοροΚως». Επίσης, γευσιγνωσία τοπικών παραδοσιακών προϊόντων, πραγματοποιήθηκε στο παραδοσιακό καφενείο «Νεραντζιά». Η παρουσίαση δε, του ιστορικού κέντρου της πόλης της Κω, έγινε από τον Αντιδήμαρχο και Πρόεδρο του Ενιαίου Φορέα Τουρισμού, Γιάννη Μπαλαλή.

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter