Προσάραξη ιστιοφόρου στην Κω

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Ανακοινώσεις

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Κω, από ιδιώτη, για περιστατικό προσάραξης ιστιοφόρου σκάφους, στη θαλάσσια περιοχή έμπροσθεν ξενοδοχείου ''MASTICHARI BAY'', πλησίον του λιμένα Μαστιχαρίου.

Άμεσα, ειδοποιήθηκε ο Λιμενικός Σταθμός Καρδάμαινας, προσωπικό του οποίου έσπευσε στην περιοχή, από ξηράς, διαπιστώνοντας ότι το Ι/Φ ''SEA CHOST'' σημαίας Γερμανίας, είχε προσαράξει σε αμμώδη αβαθή, σε απόσταση δέκα περίπου μέρων από την ακτή και εντοπίζοντας στην ξηρά έναν 54χρονο αλλοδαπό (ιδιοκτήτης-κυβερνήτης) και μία 36χρονη αλλοδαπή (πλήρωμα), καλά στην υγεία τους, μοναδικοί επιβαίνοντες του Ι/Φ, οι οποίοι είχαν ήδη αποβιβαστεί στην ακτή με τη χρήση μικρού πνευστού βοηθητικού σκάφους.

Από το συμβάν δεν προκλήθηκε εισροή υδάτων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Κατόπιν αιτήσεως του 54χρονου, ειδοποιήθηκε το Ρ/Κ ''ΑΝΤΩΝΙΟΣ'' Ν.Π. 7062, προκειμένου μεταβεί στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή και προβεί σε εργασίες αποκόλλησης του Ι/Φ. Το Ρ/Κ κατέπλευσε βραδινές ώρες στην περιοχή, δεν κατέστη όμως δυνατό να προβεί στις απαραίτητες εργασίες, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και απέπλευσε άμεσα προς τον λιμένα Καλύμνου.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κω.

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter